Ököllel és bicskával támadt a kiérkező mentősökre egy szentendrei férfi

A vádirat szerint lakossági bejelentésre érkezett mentő egy szentendrei címhez, mert ott az utcán feküdt egy alvó, ittas férfi. Kiérkezés után a mentősök felébresztették a férfit és megkezdték állapotának felmérését. Eközben azonban a férfi hangosan káromkodni kezdett és azzal fenyegetődzött, hogy megveri őket. Ennek nyomatékot adva, ököllel kezdett feléjük ütni. A mentősök kitértek a támadás elől és eltávolodtak az elkövetőtől. Miután látták, hogy a férfi nem csillapodik le, sőt zsebéből egy bicskát is elővett és megindult a mentőautó felé, a járművezető beült az autóba és tárcsázta a segélyhívót - olvasható a Pest Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Az elkövető eközben a mentőautóhoz ért és háttal nekitámaszkodott, hogy így akadályozza meg a távozását. A jármű vezetője lassan tolatva akart eltávolodni az elkövetőtől, aki ezt észlelve ököllel ráütött rá az autó motorháztetőjére. A vezetőnek végül sikerült kikerülnie a férfit és odagurult a társáért, aki be tudott szállni mellé.

Időközben a rendőrök is a helyszínre érkeztek, akik csak bilincseléssel tudták megtörni a velük is agresszíven viselkedő férfi ellenszegülését. 

A Szentendrei Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az elkövetővel szemben.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !