Fotó: Vidék íze |
- 2 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 2 evőkanál liszt
- 5 dl víz
- őrölt bors
- só
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 5 dl húsalaplé
- 10 dkg vaj
Elkészítés
A vajat megforrósítjuk egy serpenyőben, rádobjuk az összezúzott fokhagymát, és néhány percig lassú tűzön pirítjuk, amíg szép aranyszínűre pirul. Ekkor rádobjuk az apróra vágott petrezselymet, megszórjuk a két evőkanálnyi liszttel, jól elkeverjük, és felöntjük az alaplével meg a vízzel.
Lassú tűzön, kavargatva felforraljuk. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejfölt vagy a tejszínt.
Pirítóssal vagy pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
(Via Vidék íze)