Fokhagymakrémleves

Fotó: Vidék íze
Hozzávalók

  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 2 evőkanál liszt
  • 5 dl víz
  • őrölt bors
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 5 dl húsalaplé
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

A vajat megforrósítjuk egy serpenyőben, rádobjuk az összezúzott fokhagymát, és néhány percig lassú tűzön pirítjuk, amíg szép aranyszínűre pirul. Ekkor rádobjuk az apróra vágott petrezselymet, megszórjuk a két evőkanálnyi liszttel, jól elkeverjük, és felöntjük az alaplével meg a vízzel. 

Lassú tűzön, kavargatva felforraljuk. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejfölt vagy a tejszínt. 

Pirítóssal vagy pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

(Via Vidék íze)