Ugrás a fő tartalomra

Embertelen körülmények között tartotta állatait egy hevesi gazda

A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt azzal a horti férfival szemben, aki több hónapon keresztül oly mértékben hanyagolta el a jószágai gondozását, hogy ennek következtében az egyik lova, hosszas szenvedés után elpusztult.

A vádlott ingatlanának hátsó részén került kialakításra egy istállóként használt tákolmány, ahol három ló és egy juh élt, az állattartás céljára minden tekintetben alkalmatlan körülmények között. A férfi elhanyagolta a jószágok életterének gondozását, az állatok alól hiányzott az alom, és mivel a kutricát nem takarította, az erősen bűzlött a vastagon álló – közel térdig érő - állati vizelet és az azzal keveredő ürülék miatt. Ezen felül a férfi az állatok élelmezése és itatása tekintetében sem a jó gazda gondosságával járt el, az állatok élelme elfogyott, a három ló és a juh éhezett.

A tartásra alkalmatlan körülmények, a takarmány és ivóvíz hiánya miatt 2021 februárjában az egyik ló hosszas szenvedés után elpusztult, a többi állat pedig kórosan lesoványodott.

A háziállatok szenvedésének a nyomozó hatóság intézkedése vetett véget, melynek hiányában a másik két ló is rövid időn belül elpusztult volna.

A Hatvani Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt benyújtott vádiratában a hanyag gazdával szemben felfüggesztett szabadságvesztés és az állattartói foglalkozástól eltiltás büntetések kiszabására tett indítványt, továbbá arra, hogy a komoly megpróbáltatásokat kiálló állatokat a bíróság kobozza el. A vádhatóság azt is indítványozta, hogy a bíróság kötelezze a férfit az eljárás során felmerült - 1 millió forintot meghaladó - bűnügyi költség megfizetésére.

A Heves Megyei Főügyészség Közjogi Szakága az ügy kapcsán jelenleg vizsgálja a kereset benyújtásának feltételeit az elkövető állattartástól történő eltiltása érdekében.

FOTÓ: GETTY IMAGES (ILLUSZTRÁCIÓ)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy 17 éves fiú meghalt az 5-ös főúton történt balesetben

Az 5-ös főút 31-es kilométerében közlekedett személygépkocsijával egy 26 éves férfi, amikor lehaladt az útról és egy fának ment, majd megpördült és visszatért az úttestre. A balesetben egy 17 éves fiú a helyszínen meghalt, a sofőr és további két 16 éves utasa közül egyiküket súlyos, két embert pedig életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Fotó: police.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Tragikus baleset történt Nyíregyháza és Nagykálló között

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt a 4911-es út 5. kilométerszelvényében Nyíregyháza és Nagykálló között - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.  A rendelkezésre álló adatok szerint egy Nagykálló irányába haladó személygépkocsi megcsúszott az úttesten, és a szemközti forgalmi sávba sodródott, ahol összeütközött egy Nyíregyháza felé közlekedő mikrobusszal.  A baleset következtében a személygépkocsiban egyedül utazó 22 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.  A rendőrség a helyszínelés idejére a balesettel érintett útszakaszt lezárta, a forgalmat mindkét irányból Nyíregyháza-Nyírjestanya felé terelik.   Fotó: Illusztráció KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton

A rendelkezésre álló adatok szerint Budapest XVIII. kerületében, a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton fának ütközött egy személygépkocsi. A balesetben egy 23 éves férfi a helyszínen életét vesztette. A Ferihegyi Repülőtérre vezető utat a Budapestről kifelé vezető oldalon lezárták, a forgalmat a Budapest felé vezető oldalra terelik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit. MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt Dunavarsány közelében

Meghalt egy 35 éves sofőr, egy másik, 51 éves vezető pedig súlyosan megsérült, miután három autó ütközött az 51-es úton Dunavarsány térségében  közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon. Azt írták, hogy az egyik autó eddig tisztázatlan okból áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba és a szemből érkező autónak csapódott; a szabályosan haladó kocsinak hátulról egy másik jármű is nekiütközött - tudatta az MTI. A baleset miatt az első autó 35 éves sofőrje a helyszínen meghalt, a második kocsi 51 éves vezetőjét a mentők súlyos sérüléssel vitték kórházba - tették hozzá. Fotó: police.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Tragédia a a 31-es számú főúton

A 31-es számú főút 116-os kilométerében Tenk és Heves között egy személyautó lesodródott az úttestről és az árokba borult.  A baleset következtében a járművet vezető 32 éves férfi a helyszínen életét vesztette - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A helyszínelést a rendőrök befejezték, zavartalanul halad a forgalom. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !