Elfogták a 16 éves rablót

Az érdi Béke térhez kértek rendőrt hangoskodó fiatalokhoz 2021. december 20-án késő este. Az egyenruhások a két fiatalt elfogták, egyikük nadrágzsebéből egy mobiltelefon és egy pénztárca került elő. A brifkóban lévő iratok és bankkártyák köszönő viszonyban nem voltak a nadrágzseb tulajdonosával, kiderült, egy összevert és kirabolt áldozathoz tartoznak. Egy fiatalt bilincseltek, a társaságában lévő fiút elszámoltatták. Kiderült, nincs köze az erőszakos támadáshoz.

A 18 éves fiú beismerte a rablást, vallott egy, társaságában lévő harmadik emberre. Elmondása szerint egész este közösen italoztak a sértettel, egyszer csak neki estek, megrugdosták, letépték a táskáját, kiürítették zsebeit, majd elmenekültek. Megnevezte csellengő társát is, aki a támadás után ismeretlen helyre ment. Az érdi rendőrök elfogatóparancsot bocsátottak ki a 16 éves fiatalember ellen. Pár nappal később 2021. december 25-én kattant a bilincs a csuklóján. Elszámoltatásakor a terhére rótt cselekményt tagadta, érdemi vallomást nem tett - olvasható a police.hu oldalán.

Azóta mindkét fiatalt letartóztatta a bíróság, velük szemben rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az Érdi Rendőrkapitányság.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !