Fotó: Nosalty |
- 500 g csirkezúza
- 150 g csirkeszív
- 2 közepes db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db póréhagyma (a fehér része)
- 50 g zeller
- 1 közepes db sárgarépa
- 2 ek sűrített paradicsom
- 3 közepes db paradicsom
- 300 ml fehérbor (száraz)
- 1 szál rozmaring
- 2 szál kakukkfű
- 0.5 db chili
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek petrezselyem
Elkészítés
A zúzát és a szíveket megtisztítjuk, mossuk, konyhapapírral szárazra itatjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk. A hagymát vékony szeletekre, a fokhagymát apróra, a zellert és a sárgarépát apró kockákra, a pórét kb. 5 cm hosszúságú vékony csíkokra, a paradicsomot kockákra vágjuk.
A vajat és az olajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a csirkeszívet és zúzát, megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, pórét és sárgarépát, további 2-3 percig dinszteljük. Majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, jól elkeverjük, hozzáadjuk a paradicsomot is, és további 2-3 percig dinszteljük.
Felöntjük a borral. Hozzáadjuk a rozmaring-, kakukkfűágat és a chilit. Sóval, borssal ízesítjük. Felfőzzük, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 105-120 percig főzzük. Megszórjuk a petrezselyemmel, és tálaljuk.
(Via Nosalty)