Brokkoli krémleves

Fotó: Cookpad
Hozzávalók

A leveshez

  • 20 g vaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 g brokkoli
  • 1.2 L víz
  • 160 ml főzőtejszín (15-20%-os)
  • fehérbors (őrölt)
  • 1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)

A levesbetéthez

  • 60 g kenyér - fehér (szikkadt)

Elkészítés

Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába!

A vajat felolvasztjuk, és üvegesre pirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát. Mikor megpirult, rányomjuk a fokhagymát is.

Felöntjük a vízzel a hagymát. Sózzuk, fűszerezzük. Felforraljuk. Mikor már lobogva forr a víz, beletesszük a brokkolit.

Puhára főzzük kb. 15 perc alatt, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk. Beállítjuk az ízét a fűszerekkel.

A szikkadt kenyeret apróra felkockázzuk, és serpenyőben megpirítjuk. Azért kell kissé szikkadt kenyeret használnunk, hogy szépen fel tudjuk kockázni.

A pirított kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.

(Via Cookpad)