Balesetek, torlódások, útlezárások, viharkárok országszerte az erős szél miatt

Baleseteket, torlódásokat, útlezárásokat, hóátfúvásokat, fakidőléseket okozott a viharos szél és a télies időjárás országszerte - tudatta honlapján a katasztrófavédelem és a közútkezelő vasárnap délután.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a honlapján közölte: a 77-es főúton, Nemesvámos és Tótvázsony között, a 3-as és a 11-es kilométer közötti szakaszon hóátfúvás miatt kell csökkenteni a sebességet. A 6-os kilométernél baleset miatt félpályán halad a forgalom. Hasonló a helyzet a 73-as főúton is, Veszprém határában, a Füredi úti kereszteződésnél. A folyamatos hóeltakarítási munkák ellenére a burkolat havas lehet.

A 132-es főúton, Komárom belterületén, az Igmándi út és a Rákóczi Ferenc rakpart kereszteződésénél, az Erzsébet-híd előtt két személyautó ütközött össze. A helyszínelés idejére a fél útpályát lezárták. Kunszentmárton térségében, a 442-es főút 34-es kilométerénél két személyautó karambolozott. Félpályán irányonként váltakozva halad a forgalom.

Komárom-Esztergom megyében, a Bana településre vezető utat a kezdőszelvénytől az 5-ös kilométerig teljes szélességében lezárták a hóátfúvás miatt, a település Bábolna és Bőny felől közelíthető meg.

A keleti országrészben szinte mindenütt esik az eső, Csongrád megyében havazik, a Hortobágy térségében pedig havas eső esik. Ajka, Tapolca, Székesfehérvár térségében a hóátfúvások miatt lehet rövidebb szakaszokon havas a burkolat, másutt vizes vagy sónedves.

Az egész országban élénk a légmozgás. A Dunántúlon nagyrészt erős szél fúj. Keszthely, Tapolca, illetve Székesfehérvár térségében viharos erejű széllökések is előfordulnak - közölte az Útinform, amely fokozott óvatosságra, az út- és látási viszonyoknak megfelelő vezetésre kérte az útnak indulókat.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint vasárnap délutánig mintegy kétszázötven helyszínre riasztották a tűzoltókat viharkárok miatt.

A 7-es főúton Szőkedencsnél fa dőlt az úttestre, a 73-as főúton Csopaknál pedig egy tízméteres faág, a tűzoltók eltávolították a forgalmi akadályokat.

Baján, a Rókus utcában egészségügyi intézmény bádog borítását bontotta meg a szél, tűzoltók távolították el a veszélyes elemeket.

Balatonlellén, a Rozmaring utcában húszméteres fa dőlt meg, gázvezetéket veszélyeztetett, a tűzoltók megszüntették a veszélyhelyzetet.

Kaposváron, a Petőfi utcában négy autóra szakadt rá egy fa ötméteres ága, a megyeszékhely hivatásos tűzoltói dolgoznak a helyszínen - közölte a katasztrófavédelem.

(MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !