Ugrás a fő tartalomra

Arra kényszerített két kisfiút, hogy egymással, majd vele is végezzenek szexuális cselekményt az aberrált Veszprém megyei férfi

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a gyerekeket szexuálisan bántalmazó férfi egyik cselekményének a súlyosabb minősítésére, a férfi büntetésének a súlyosítására tett indítványt.

Az ítélet szerint a férfi az egyik fiú távoli rokona. Közös focizás után a férfi rábeszélte a gyereket, hogy aludjon nála a Veszprém megyében található ingatlanában. A kisfiú elhívta az egyik barátját is, akivel korábban egyszer már aludtak a férfinál. Mindkét gyermek engedélyt kért az édesanyjától, hogy az éjszakát a férfinál töltsék.

A vacsora után a férfi kulcsra zárta a bejárati ajtót, a kulcsot a nadrágja zsebébe tette. Közölte a fiúkkal, hogy addig nem mennek sehova, amíg egymással szexuális cselekményt nem végeznek. A gyerekek sírni kezdtek. Egyikük a hálószobába szaladt, hogy az ablakon át kimeneküljön, de az ablak zárva volt. Eközben a férfi a másik gyerek karját erősen megfogta, bevonszolta a hálószobába. A férfi a még mindig síró kisfiúkat utasította, hogy vetkőzzenek le és feküdjenek az ágyra. A férfi is levetkőzött, majd a gyerekekkel szexuális cselekményt végzett, és végeztetett velük. Ezután a férfi megfenyegette a kisfiúkat, hogy erről ne merjenek beszélni senkinek, majd egy másik szobába ment aludni.

Az éjszaka folyamán a férfi visszament a gyerekek szobájába és az egyik – alvó – gyerekkel ismét szexuális cselekményt végzett.

A kora reggeli órákban a barátok a nyitott bejárati ajtón keresztül elmenekültek - olvasható a Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

A Veszprémi Törvényszék a férfit többrendbeli szexuális erőszak bűntette és többrendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette miatt 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a férfi és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az egyik gyermek sérelmére fizikai erőszakot is alkalmazott, ezért ezen cselekménye súlyosabban minősül és súlyosabban büntetendő. A kiszabott szabadságvesztés indokolatlanul enyhe. A kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények aggasztóan gyakoriak, ezért szigorúbb felelősségre vonás szükséges. A férfi a rokoni helyzetét kihasználva a gyermekek és a szüleik bizalmával visszaélt. A kisfiúk egy bezárt lakásban, éjszakai órákban segítségre nem számíthattak, a férfinak teljes mértékben kiszolgáltatottak voltak. A férfi a szexuális cselekménnyel a gyerekek személyiségfejlődését veszélyeztette.

Másodfokon az ügyben a Győri Ítélőtábla dönt.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Horrorbaleset - Az apa fejébe és mellkasába fúródtak a fűrészgépről lerepülő korong darabjai

Két év próbára bocsátotta tárgyalás kitűzése nélkül a Kiskunhalasi Járásbíróság jogerősen azt a férfit, aki apjával egy fűrészgépet készített, amely később az idősebb férfi halálát okozta. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivőjének szerdai tájékoztatása szerint a 25 éves tompai férfi és apja 2021 tavaszán épített egy villanymotoros körfűrészt. A házilag barkácsolt gépnek sem a fűrésztárcsája, sem az ékszíjhajtása nem volt ellátva védőburkolattal, illetve újraindítás elleni védelemmel. Az apa tavaly decemberben téglákat darabolt a fűrészgéppel, amikor annak vágókorongja eltört, és egyik darabja az orrnyerge, illetve homloka közé, a másik része pedig a mellkasába fúródott. Az idősebb férfi belehalt sérüléseibe. A férfi fiát a Kiskunhalasi Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt állította bíróság elé. Az ítélet jogerős. (MTI) KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Több mint két kiló kábítószert szállítottak egy luxusautóban

Kábítószer-kereskedelem miatt vádat emeltek három férfi ellen, miután egyikük luxusterepjárójában több mint két kilogramm drogot találtak - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t. Pirger Csaba közölte: egy 28 éves és egy 38 éves tatabányai férfi autókereskedéssel foglalkozott; mindenhova együtt mentek, együtt üzleteltek. Mindketten drogfogyasztók, a fiatalabb férfi egy győri ismerősétől vásárolt többször marihuánát és speedet. Régi ismerősük egy 38 éves, Nagykanizsán élő férfi, aki kábítószert árult. Tavaly nyáron - mivel megszűnt a korábbi beszerzési lehetősége - az elsőrendű vádlott segítséget ajánlott neki a vásárlásban. Augusztusban a két autókereskedő Győrben jelentős mennyiségű kábítószert vett át valakitől. A csomagot másnap Nagykanizsára vitték, ahol egy autómosó parkolójában találkoztak megbízójukkal. A helyszínre ekkor rendőrök érkeztek, akik a luxusautóban több mint 2,3 kilogramm fehér port találtak. A több millió forint értékű drog hatóanyagtartalm

Minden előzmény nélkül egy férfit mellkason, majd egy nőt nagy erővel ököllel arcon ütött egy salgótarjáni férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán a nyomozási bíró elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, a Salgótarján belvárosában több garázdaságot is elkövetett az elmúlt időszakban. A megaapozott gyanú szerint a gyanúsított 2022. március első napjaiban, egy áruházlánc több salgótarjáni boltjából lopott. A kedvence a whisky és a bonbonok voltak, amiket a ruházatába rejtett, majd fizetés nélkül távozott a boltokból, összesen több mint 100.000 forint kárt okozva üzletszerű cselekményével. Március 7-én aztán egy másik áruházban is szerencsét próbált, ahonnan mintegy 25.000 forint értékben akart lopni, de a bolt biztonsági őre tetten érte és feltartóztatta, így a kár a termékek visszavételezésével az áruház részére megtérült. A férfi 2022. évi május hó 18-án reggel a város főtéren lévő buszmegállóban minden előzmény nélkül belekötött egy nőbe, az arcához tette az öklét és azzal fenyegette meg, hogy eltöri az állát. Ezután a cselekménye miatt őt számon kérő férfit tettleg bánta

Csaknem tragédiával végződött egy járművét vezető nő kanyarban történő szabálytalan előzése

Tiszaújvárosban csaknem tragédiával végződött egy járművét vezető nő kanyarban történő szabálytalan előzése. A rendőrök szabálysértési eljárást folytattak le a vétkes sofőrrel szemben -  közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. Egy nő vezette autóját a tiszaújvárosi Szederkényi úton, amelynek során egy be nem látható útkanyarulatban szabálytalan előzést hajtott végre. Ennek során egy vele szemben szabályosan közlekedő autós csak úgy tudta elkerülni az ütközést, hogy egy bekötőútra húzódott le. A veszélyes manővert egy térfigyelő kamera rögzítette. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság az elsőbbség és az előzés szabályainak megsértése szabálysértés elkövetése miatt a szabálytalanul közlekedő sofőrt 20.000 forint pénzbírsággal sújtotta, továbbá öt hónap időtartamra eltiltotta a közúti járművezetéstől. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Bűnpártolás miatt emeltek vádat egy volt rendőr ellen

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség vádat emelt a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsánál egy rendőr ellen, aki ismerősei védekezését segítette egy általa nyomozott büntetőügyben. A borsodi férfi egy helyi rendőrőrs körzeti megbízottjaként 2020 áprilisában került egy városi rendőrkapitányságon nyomozói beosztásába. A rendőr feladatai közé tartozott egy súlyos testi sértés bűntette miatt 2020 januárban indult büntetőügy nyomozása, amely szerint egy szórakozóhelyen bántalmaztak két férfit. A kamerafelvételek alapján csak azt lehetett megállapítani, hogy az egyik sértettet a szórakozóhely két biztonsági őre kivitte a hátsó bejáraton keresztül, a másik sértettet pedig egy civil ruhás személy kísérte ki, de a bántalmazás a biztonsági kamerák látószögén kívül történt. A rendőr kihallgatott egy tanút, aki közvetlenül látta a bántalmazást és fényképekről felismerte a biztonsági őröket, akik abban részt vettek. A vádirat szerint a rendőr 2020 május elején felhívta a szórakozóhely biztons