Ugrás a fő tartalomra

Arra kényszerített két kisfiút, hogy egymással, majd vele is végezzenek szexuális cselekményt az aberrált Veszprém megyei férfi

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a gyerekeket szexuálisan bántalmazó férfi egyik cselekményének a súlyosabb minősítésére, a férfi büntetésének a súlyosítására tett indítványt.

Az ítélet szerint a férfi az egyik fiú távoli rokona. Közös focizás után a férfi rábeszélte a gyereket, hogy aludjon nála a Veszprém megyében található ingatlanában. A kisfiú elhívta az egyik barátját is, akivel korábban egyszer már aludtak a férfinál. Mindkét gyermek engedélyt kért az édesanyjától, hogy az éjszakát a férfinál töltsék.

A vacsora után a férfi kulcsra zárta a bejárati ajtót, a kulcsot a nadrágja zsebébe tette. Közölte a fiúkkal, hogy addig nem mennek sehova, amíg egymással szexuális cselekményt nem végeznek. A gyerekek sírni kezdtek. Egyikük a hálószobába szaladt, hogy az ablakon át kimeneküljön, de az ablak zárva volt. Eközben a férfi a másik gyerek karját erősen megfogta, bevonszolta a hálószobába. A férfi a még mindig síró kisfiúkat utasította, hogy vetkőzzenek le és feküdjenek az ágyra. A férfi is levetkőzött, majd a gyerekekkel szexuális cselekményt végzett, és végeztetett velük. Ezután a férfi megfenyegette a kisfiúkat, hogy erről ne merjenek beszélni senkinek, majd egy másik szobába ment aludni.

Az éjszaka folyamán a férfi visszament a gyerekek szobájába és az egyik – alvó – gyerekkel ismét szexuális cselekményt végzett.

A kora reggeli órákban a barátok a nyitott bejárati ajtón keresztül elmenekültek - olvasható a Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

A Veszprémi Törvényszék a férfit többrendbeli szexuális erőszak bűntette és többrendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette miatt 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a férfi és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az egyik gyermek sérelmére fizikai erőszakot is alkalmazott, ezért ezen cselekménye súlyosabban minősül és súlyosabban büntetendő. A kiszabott szabadságvesztés indokolatlanul enyhe. A kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények aggasztóan gyakoriak, ezért szigorúbb felelősségre vonás szükséges. A férfi a rokoni helyzetét kihasználva a gyermekek és a szüleik bizalmával visszaélt. A kisfiúk egy bezárt lakásban, éjszakai órákban segítségre nem számíthattak, a férfinak teljes mértékben kiszolgáltatottak voltak. A férfi a szexuális cselekménnyel a gyerekek személyiségfejlődését veszélyeztette.

Másodfokon az ügyben a Győri Ítélőtábla dönt.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy 17 éves fiú meghalt az 5-ös főúton történt balesetben

Az 5-ös főút 31-es kilométerében közlekedett személygépkocsijával egy 26 éves férfi, amikor lehaladt az útról és egy fának ment, majd megpördült és visszatért az úttestre. A balesetben egy 17 éves fiú a helyszínen meghalt, a sofőr és további két 16 éves utasa közül egyiküket súlyos, két embert pedig életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Fotó: police.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Tragikus baleset történt Nyíregyháza és Nagykálló között

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt a 4911-es út 5. kilométerszelvényében Nyíregyháza és Nagykálló között - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.  A rendelkezésre álló adatok szerint egy Nagykálló irányába haladó személygépkocsi megcsúszott az úttesten, és a szemközti forgalmi sávba sodródott, ahol összeütközött egy Nyíregyháza felé közlekedő mikrobusszal.  A baleset következtében a személygépkocsiban egyedül utazó 22 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.  A rendőrség a helyszínelés idejére a balesettel érintett útszakaszt lezárta, a forgalmat mindkét irányból Nyíregyháza-Nyírjestanya felé terelik.   Fotó: Illusztráció KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton

A rendelkezésre álló adatok szerint Budapest XVIII. kerületében, a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton fának ütközött egy személygépkocsi. A balesetben egy 23 éves férfi a helyszínen életét vesztette. A Ferihegyi Repülőtérre vezető utat a Budapestről kifelé vezető oldalon lezárták, a forgalmat a Budapest felé vezető oldalra terelik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit. MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt Dunavarsány közelében

Meghalt egy 35 éves sofőr, egy másik, 51 éves vezető pedig súlyosan megsérült, miután három autó ütközött az 51-es úton Dunavarsány térségében  közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon. Azt írták, hogy az egyik autó eddig tisztázatlan okból áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba és a szemből érkező autónak csapódott; a szabályosan haladó kocsinak hátulról egy másik jármű is nekiütközött - tudatta az MTI. A baleset miatt az első autó 35 éves sofőrje a helyszínen meghalt, a második kocsi 51 éves vezetőjét a mentők súlyos sérüléssel vitték kórházba - tették hozzá. Fotó: police.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Tragédia a a 31-es számú főúton

A 31-es számú főút 116-os kilométerében Tenk és Heves között egy személyautó lesodródott az úttestről és az árokba borult.  A baleset következtében a járművet vezető 32 éves férfi a helyszínen életét vesztette - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A helyszínelést a rendőrök befejezték, zavartalanul halad a forgalom. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !