Ugrás a fő tartalomra

Kislányuk szeme láttára végezte ki élettársát a szabolcsi férfi

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki az élettársát különös kegyetlenséggel megölte, apósát megszúrta, közös gyermeküket pedig leütötte.

A vádirat lényege szerint a vádlott és élettársa egy szatmári faluban éltek, azonban az élettársi kapcsolat már 2015-ben megszakadt. Ennek ellenére a férfi többször meglátogatta volt élettársát és közös kislányukat, de amikor megtudta, hogy a nőnek új kapcsolata van, zaklatni, bántalmazni kezdte a sértettet.

2021. május 31. napján, éjjel egy óra körül a vádlott ismét megjelent a közös családi háznál, ahol kopogtatására a sértett beengedte. Már az előtérben kézzel ütlegelte a sértettet, aki a ház hátsó szobájába menekült. A férfi elővette a magánál tartott tapétavágó kést, és azzal többször megszúrta, illetve megvágta a sértettet. A dulakodás zajára felébredt a 14 éves kislányuk, aki telefonon értesítette az édesanyja szüleit, majd a konyhából magához vett egy nagyobb kést azért, hogy segítsen az anyjának. Ezt meglátta a férfi, aki elvette gyermekétől a kést, majd a kislányt ököllel úgy megütötte, hogy az a földre esett. Ezt követően az elkövető a késsel szurkálta tovább a földön fekvő sértettet, aki a helyszínen meghalt - olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádlott gyermeke a bejárati ajtót nem tudta kinyitni, ezért az ablakon keresztül kimászott, ahol az időközben odaérkező nagyszülei várták. A sértett édesapja szintén az ablakon bejutott a lakásba, és azt látta, hogy a férfi a késsel többször hasba szúrja magát. Felelősségre vonta a vádlottat, aki erre a késsel az apósát a homlokán kétszer megvágta. Az eseményeknek az vetett véget, hogy két rokon férfi a családi ház bejárati ajtaját betörte és kimenekítette a sértettet.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. A vádiratban a megyei főügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélje a vádlottat.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Majdnem tragédia lett az előzésből (videó)

A 81-es számú főúton egy kisbusz vezetője a záróvonalat és a korlátozott látási viszonyokat figyelmen kívül hagyva kezdett előzésbe. Bejelentés érkezett a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra miszerint a 81-es számú főúton egy külföldi honosságú kisbusz vezetője a záróvonalat és a korlátozott látási viszonyokat figyelmen kívül hagyva, több jármű előzésébe kezdett. A manőver során a szemközti sávban haladva majdnem frontálisan összeütközött a szemből szabályosan érkező személygépjárművel. Csak azért nem következett be tragédia, mert mindkét autós időben megállt. Az esettel kapcsolatban eljárás indult a Móri Rendőrkapitányságon.   KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt az M1-es autópályán

Halálos baleset történt hétfőn hajnalban az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 32-es kilométerszelvényben - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon. A közlés szerint egy Ford kistehergépkocsi hátulról nekiütközött egy kamionnak. A kisteherautó sofőrje a helyszínen életét vesztette. Az MTI szerin a rendőrök megkezdték a helyszínelést, az érintett útszakaszon a leállósávon halad a forgalom. Fotó: Illusztráció KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Szökött rabot keres a rendőrség

Megszökött egy rab az éjszaka Pálhalmán - tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) szerdán az MTI-t. A büntetés-végrehajtás hangosi szarvasmarhatelepéről, munkavégzéskor szökött meg egy lopásért jogerősen elítélt fogvatartott kedd éjszaka - közölték. Frissítés: a 27 éves férfit egy adonyi présházban elfogták a dunaújvárosi rendőrök. Fotó: police.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Két autóval ütközött össze egy vonat a 82-es főút egyik vasúti átjárójában

A Gyulafirátót és Eplény közötti szakaszon forgalmi akadályra kell számítani. Két autóval ütközött össze egy vonat a 82-es főút Gyulafirátót és Eplény közötti szakaszán, a 9. kilométernél lévő vasúti átjáróban. A balesetnél a veszprémi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. Az egységek áramtalanították a gépkocsikat. A helyszínre érkeztek a mentők is. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Nem adta meg ez áthaladási elsőbbséget, a zebrán gázolta el a gyalogost

  A balesetet szenvedett gyalogos kórházba került. A vétkes sofőr Sopron belterületén a kijelölt gyalogátkelőhelyen nem biztosított áthaladási elsőbbséget a neki jobbról érkező gyalogosnak, akit a járműve intenzív fékezése ellenére elütött. Az ütközés következtében a gyalogos megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A Soproni Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit - olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében . Fotó: police.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !