Felborult egy menekülteket szállító kisteherautó

A baleset Domaszék külterületén, az 1-es dűlőben történt. A Ford Transit egy balra ívelő kanyarban árokba borult. A  Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a járműben 24 határsértő és a sofőr utazott.

A rövid időn belül helyszínre érkező rendőrök a sérülteket a járműből kisegítették és azonnal riasztották a mentőket, valamint a tűzoltókat. Ellenőrzésük során a csoport tagjai közül 14-en szír, kilencen szomáliai és egy fő palesztin állampolgárnak vallotta magát. Az öt gyermek, nyolc nő és 11 férfi azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta igazolni. A járművet egy magyar férfi vezette. A baleset következtében a mentők mindenkit kórházba szállítottak.

A sofőrt az egyenruhások előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene - őrizetbevétele mellett - embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indul eljárás. Az illegális migránsokkal szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

Fotó: police.hu

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !