Hozzávalók:
- 2 ek olíva olaj
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 2 csipet bors
- ½ mk őrölt kömény
- 1 ek pirospaprika
- 400 g csirkemáj
- 150 g sárgarépa
- 200 g zöldborsó
- ½ db karalábé
- 1700 ml víz
- 3 ek ételízesítő (én Ízvarázst használtam)
- ½ csokor petrezselyemzöld
- 2 ek kristálycukor
Elkészítés:
Az olajon elkezdjük dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Addig pároljuk, amíg jól meg nem puhul.
A hagymát megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a májat, a borsót, a kockára vágott karalábét és a karikára szeletelt répát. Beletesszük a petrezselyemzöldet is.
Felöntjük a maradék vízzel, majd ízlés szerint adunk hozzá ételízesítőt. Kb. 30 perc alatt készre főzzük. A végén tehetünk bele egy kis cukrot is, mert nagyon jól kihozza az ízeket.
(Alajuli)