Anyja holtteste mellett sírt a 10 hónapos gyermek

A Győri Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként sikeresen indítványozta az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a cselekmény súlyosabb minősítését és a büntetés súlyosítását abban az ügyben, amelyben az apa a tíz hónapos fia előtt ölte meg annak édesanyját.

A jogerős ítéleti tényállás szerint hosszú évek óta veszekedésekkel terhelt élettársi kapcsolatban élt a férfi és a nő. Legalább egyszer ez tettlegességig fajult a férfi részéről. A nő többször, majd 2019. február közepén végleg elköltözött a férfitól, közös gyermeküket is vitte magával. A férfi nem tudott belenyugodni a szakításba. Időközben tudomást szerzett arról, hogy volt élettársa kapcsolatba lépett korábbi barátjával.

2019 februárjának végén, kialakult szokásának megfelelően, meglátogatta a nőt és a fiát. Ismételten megpróbálta helyreállítani kapcsolatukat, eredménytelenül.

Rátámadt a volt élettársára, többször megütötte, majd a szobába menekülő nőt fojtogatta, késsel többször megszúrta. Mindennek szem- és fültanúja volt a kisfiú. A férfi a nő halálát észlelve a hangosan síró gyermeket csitította, majd sorsára hagyta, elmenekült a helyszínről. Az anya holttestére és a mellette síró, éhes és szomjas kisfiúra másnap találtak rá - olvasható a Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

Az elsőfokú bíróság a férfit erős felindulásban elkövetett emberölés bűntettében és kiskorú veszélyeztetése bűntettében mondta ki bűnösnek.

A Győri Ítélőtábla – az ügyészi fellebbezéssel egyetértve – a férfi élet elleni cselekményét súlyosabban, emberölés alapesetének minősítette. A büntetését, a kegyetlen elkövetési módra is figyelemmel, 7 év 6 hónap börtönbüntetésről 12 évre súlyosította. 5 évre eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi. A kisfiú vonatkozásában a szülői felügyeleti jog megszüntetését egyéb törvényes útra utasította.

FOTÓ: POLYÁK ATTILA - ORIGO

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !