Életet mentett a dombóvári rendőr

A Dombóvári Rendőrkapitányság egyenruhása, Márton Krisztián r. törzsőrmester egy helyi férfit húzott ki a település melletti Szállásréti-tóból.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. október 18-án nem sokkal este tíz óra után, hogy a Dombóvár melletti Szállásréti-tóba esett egy férfi. A dombóvári egyenruhások – Márton Krisztián r. törzsőrmester és társa Kurkó Kristóf r. törzsőrmester – perceken belül a helyszínre értek. Azt látták, hogy a tó partjától körülbelül három méterre egy férfi a hátán fekve lebeg a vízen. Először egy a parton levő locsolócsövet dobtak a bajba jutottnak, de így nem sikerült kihúzni őt a tóból, sőt a kapálózás közben a hasára fordult, és nem tudta kiemelni a fejét a vízből, és még távolabbra sodródott a parttól. 

Márton Krisztián ezt tapasztalva azonnal a tóba ment, ahol a hátára fordította a férfit, majd kihúzta a tóból. Kurkó Kristóf r. törzsőrmester segítségével a partra fektették, ahol a mentősök ellátták. A vizes és kihűlt 47 éves helyi lakost a mentők végül kórházba szállították - közölte a police.hu.

Fotó: police.hu

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !