Ázsiai csirkeszárnyak

Fotó: Nosalty
Hozzávalók

  • 50 dkg csirkeszárny (kb 9-10 db)
  • 1 gerezd fokhagyma (reszelt)
  • 1 teáskanál gyömbér (reszelt)
  • 1 ek nádcukor
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ml hoisin-szósz
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál chilipehely
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 ek szezámmag (pirított)

Elkészítés

Egy nagyobb tálban összekeverjük a pác alapanyagait (a szezámmagon kívül minden ide tartozik).

Az előzőleg megtisztított, mosott és leszárított csirkeszárnyakat jól beleforgatjuk a pácba. Ha folpackkal lefedjük az edényt és hűtőbe tesszük legalább fél órára (de hagyhatjuk egy egész éjszakára is), akkor még finomabb eredményt kapunk. Egyébiránt azonnal mehetnek a sütőbe.

Egy nagyobb lapos tepsit kibélelünk alufóliával. Belefektetjük a páclében újból jól átforgatott szárnyakat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-15 percig sütjük mindkét oldalukat.

Közben egy kicsi lábaskában a maradék szószt forraljuk össze. Ha nem elegendő, tegyünk még hozzá egy kevés hoisin szószt, barna cukrot, szójaszószt és mézet.

Egy serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot, majd karikázzuk fel a zöldhagymát. Ezeket keverjük a szószhoz.

Ha megsültek a szárnyak, akkor forgassuk bele őket a szószba. Ettől nem csak még finomabbak lesznek, hanem gyönyörű fényes bevonatot is kapnak. Jó étvágyat hozzá!

  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc

(Via Nosalty)