Fotó: Nosalty |
- 50 dkg csirkeszárny (kb 9-10 db)
- 1 gerezd fokhagyma (reszelt)
- 1 teáskanál gyömbér (reszelt)
- 1 ek nádcukor
- 2 ek szójaszósz
- 2 ml hoisin-szósz
- 1 teáskanál méz
- 1 teáskanál chilipehely
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek szezámmag (pirított)
Elkészítés
Egy nagyobb tálban összekeverjük a pác alapanyagait (a szezámmagon kívül minden ide tartozik).
Az előzőleg megtisztított, mosott és leszárított csirkeszárnyakat jól beleforgatjuk a pácba. Ha folpackkal lefedjük az edényt és hűtőbe tesszük legalább fél órára (de hagyhatjuk egy egész éjszakára is), akkor még finomabb eredményt kapunk. Egyébiránt azonnal mehetnek a sütőbe.
Egy nagyobb lapos tepsit kibélelünk alufóliával. Belefektetjük a páclében újból jól átforgatott szárnyakat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-15 percig sütjük mindkét oldalukat.
Közben egy kicsi lábaskában a maradék szószt forraljuk össze. Ha nem elegendő, tegyünk még hozzá egy kevés hoisin szószt, barna cukrot, szójaszószt és mézet.
Egy serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot, majd karikázzuk fel a zöldhagymát. Ezeket keverjük a szószhoz.
Ha megsültek a szárnyak, akkor forgassuk bele őket a szószba. Ettől nem csak még finomabbak lesznek, hanem gyönyörű fényes bevonatot is kapnak. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
(Via Nosalty)