Vigyázzon, az OTP nevében szedhetik el a pénzét a csalók!

Adathalászok magukat az OTP Bank ügyintézőinek kiadva próbálják a gyanútlan ügyfelektől megszerezni banki adataikat, majd ezek segítségével a pénzüket – figyelmeztetett a pénzintézet.

A Facebookon azt írják, az adathalász kísérlet történhet sms-ben, e-mailen és egyre többször telefonon is. A bűnözők újabb és újabb történetekkel próbálnak az ügyfelek bizalmába férkőzni. A legújabb, hogy kriptovalutával kapcsolatos befektetést ajánlanak telefonon keresztül - írta a Portfolio.

Kezdjünk gyanakodni, ha arra kérnek, hogy töltsünk le egy alkalmazást a telefonunkra – javasolja a bank. Az elkövetők által javasolt programok (pl. Anydesk, Teamviewer) segítségével ugyanis nem veszünk kriptovalutát, ők ugyanakkor a megadott adatok segítségével hozzáférhetnek telefonunk memóriájához és akár megtakarításainkhoz is.

Ha nem vagyunk körültekintőnk, ehhez mi segítjük őket hozzá a letöltéssel és az adatok megadásával. Ha bizonytalanok vagyunk, inkább szakítsuk meg a hívást, őrizzük meg banki adatainkat! – tanácsolja az OTP.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!