Varga Judit szerint egyre többen tekintenek Magyarországra követendő példaként

Egyre többen tekintenek Magyarországra követendő példaként - hangsúlyozta az igazságügyi miniszter csütörtökön Facebook-oldalán, Alpbachból bejelentkezve.

Az osztrák városban ülésezik az Európai Fórum, amely - mint Varga Judit elmondta - minden őszi politikai szezon évadnyitó vitarendezvénye.

A miniszter videójához hozzáfűzve azt írta: bár a nemzetközi  média és egyes politikusok olykor szeretik "fekete bárányként" beállítani Magyarországot, - mint fogalmazott - el kell szomorítania a "farkast kiáltókat és a Hazánkat kiközösíteni szándékozókat, hogy Magyarország köszöni, jól van, a Fórumon elszigetelődésnek nyomát se látni".

Varga Judit kiemelte: sokan kíváncsiak Magyarország véleményére, megoldásaira, és egyre többen tekintenek az országra követendő példaként és fogadják meg a magyar kormány Európát építő tanácsait.

Az igazságügyi miniszter csütörtökön megbeszélést folytat Dubravka Suica biztossal, az Európai Bizottság alelnökével, valamint Karoline Edtstadler osztrák Európa-ügyi miniszter meghívására részt vesz a kontinens előtt álló kihívásokról szóló panelbeszélgetésen.

Az Európa Fórum témái között szerepel továbbá a migráció, a klímapolitika, a vírus utáni helyreállítás és az Európa jövőjéről szóló konferencia-sorozat is - ismertette.

Magyarország továbbra is elkötelezett Európa és az Európai Unió mellett, "mi építeni akarjuk ezt a közösséget és nem mesterkélt ideológiai vitákkal szétzúzni az egységet" - közölte Varga Judit, hozzátéve: "ezért is védjük rendületlenül Európa kulturális és fizikai határait, mindeközben élen járunk a kontinens jövőjéről folytatott gondolkodásban".

(MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!