Putyin: Az első számú feladat az emberek életének, egészségének és tulajdonának védelme

Az orosz erdészeti hatóságok adatai szerint szombaton 252 helyen égett az erdő, összesen 4,2 millió hektárnyi területen, ami nagyjából Svájc egész területének felel meg.

Példátlannak nevezte szombaton az orosz elnök az országot sújtó természeti katasztrófákat az Interfax hírügynökségnek jelentése szerint. Az orosz államfő kiemelte, hogy a hatóságoknak az érintett térségekben készen kell állniuk arra, hogy vészhelyzet esetén biztonságba helyezzék az embereket - írja a Népszava.

"Az első számú feladat az emberek életének, egészségének és tulajdonának védelme" - szögezte le Putyin.

Az orosz államfő az erdőtüzekkel összefüggésben arra figyelmeztetett, hogy a füst veszélyt jelent az idős és beteg emberekre, s minimálisra kell csökkenteni a klíma szempontjából is fontos tajgában és erdőkben keletkező károkat, s tervet kell készíteni az elpusztult vagy megrongálódott házak újjáépítésére.

Az orosz erdészeti hatóságok adatai szerint szombaton 252 helyen égett az erdő, összesen 4,2 millió hektárnyi területen, ami nagyjából Svájc egész területének felel meg. A legtöbb erdőtüzet Jakutföldről jelentették, az ország keleti részéből, Szibériából. Az erdőtüzek mellett az ország déli részét, a Fekete-tenger partvidékét pedig heves esőzések miatti árvizek sújtják. Hasonló természeti csapások Oroszország keleti részében is voltak.

"Ez ismét azt mutatja, hogy milyen fontos, hogy intenzíven és rendszerszinten foglalkozzunk a klímakérdéssel" - jelentette ki Putyin, aki egyúttal közölte, hogy országa jelentősen csökkenteni fogja az üvegházhatású gázok kibocsátását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!