Kocsis Máté: mindenki emlékszik rá, milyen "jól" kormányoznak Gyurcsány Ferencék

Mindenki emlékszik rá, milyen "jól" tudnak kormányozni Gyurcsány Ferencék - írta a Fidesz frakcióvezetője Facebook-oldalán.

Kocsis Máté ezt arra reagálva közölte, hogy a Demokratikus Koalíció elnöke úgy nyilatkozott: "...megmutatjuk, hogy nemcsak győzni, de kormányozni is tudunk".

A Fidesz frakcióvezetője bejegyzésében több pontba szedve emlékeztetett a Gyurcsány-kormányra.

Akkor 12 százalékos volt a munkanélküliség. Kormányzásuk alatt mindössze egy százalékkal tudták emelni az egy főre jutó reáljövedelmet, elvettek egyhavi nyugdíjat, megszüntették az otthonteremtési programot, "devizahitelekbe hajszolták a családokat" - írta.

Emellett megszüntették a családi adókedvezményt, elvettek egyhavi bért a közigazgatásban dolgozóktól és a tanárokról, lecsökkentették a gyes időtartamát és szigorították a gyedet. Kórházakat zártak be, 600 milliárd forintot vettek el az egészségügytől, 16 ezer aktív ágyat számoltak fel és 6000 egészségügyi dolgozót bocsátottak el - közölte Kocsis Máté.

Továbbá háromszorosára emelték a gáz, kétszeresére az áram árát, és "eladósították az országot", csődközeli helyzetbe kerültek az önkormányzatok. 2008-ban Magyarország elsőként fordult a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF-hez) mentőövért, mert az akkori baloldali kormány úgy gondolta, hogy nincs más út. "Ebből a politikából sorozatos megszorítások következtek" - sorolta a fideszes politikus.

Kocsis Máté szerint "mindegy, ki nyeri az előválasztást, a végén megint Gyurcsány akarja majd megmutatni, hogyan kell kormányozni". A Fidesz-frakció vezetője megjegyezte: "inkább ne".

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!