Ingyen kolbásszal ösztönzik az oltásra az embereket

Németország beszünteti az ingyenes koronavírus-tesztelést, hogy ezzel próbálja meg rávenni az embereket: oltassák be magukat mielőbb. A hatóságok szerint a negatív teszt hamis biztonságérzetet ad, ezért egyre kevesebben gondolják úgy, hogy érdemes védetté válniuk. Eddig a lakosságnak alig több mint a fele kapta meg mind a két dózisát. Türingiában a legalacsonyabb az átoltottsági arány, ezért ingyen sültkolbásszal próbálják meg bevonzani az embereket - írja az Euronews.

Az Egyesült Királyságban már sikerült átlépni a vízválasztónak számító 75 százalékos átoltottságot. A szigetországban a nyájimmunitás elérése ellenére is folytatódik a kampány.

A litván kormány egy egészen más módszert választott: aki szeptember közepe után úgy fertőződik meg, hogy nincsen beoltva, elesik az ingyenes orvosi ellátástól. A döntés komoly felzúdulást okozott országszerte. Villniusban oltásellenesek ezrei tüntettek a parlament előtt.

"Mindenkinek joga van választani és úgy élni, ahogy szeretne. Ne osszanak meg és uralkodjanak felettünk. Emberek vagyunk, nem haszonállatok" - mondta az egyik demonstráló.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!