Így egészítené ki az alacsony nyugdíjakat az MSZP

A szociális ellátórendszerből egészítené ki az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke a nyugdíjakat, hogy elérjék a megélhetési minimumot.

Korózs Lajos MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elhibázottnak nevezte a kormány jövedelem- és gazdaságpolitikáját, továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy egyes szociológiai tanulmányok szerint növekszik a szegények aránya az országban, különösen az idősek között - írja az MTI.

A nyugdíjminimumról azt mondta, el kell érni, hogy "a gyalázatos, 28 500 forint, ami tizenharmadik éve változatlan" legalább hetvenezer forint legyen, azaz a nettó minimálbér ötven százaléka.

Kitért arra, hogy a megélhetési minimum tavaly 205 ezer forint volt.

Szerinte ha valakinek a nyugdíja nem éri ezt a megélhetési küszöbértéket, akkor azt ki kell egészíteni a szociális ellátórendszerből.

A nagyon alacsony nyugdíjak esetében nyugdíjkorrekciós programot ígért.

Korózs Lajos elmondta, ezzel a politikával szinte az összes nyugdíjas jobban fog járni, különösen, ha visszatérnek a nyugdíjemelés vegyes, svájci indexálásához, amely az infláció mellett a gazdasági és a bérnövekedést is figyelembe veszi.

Megismételte a szocialisták adómentes minimálbérre, illetve a 321 ezer forintos nettó bérig terjedő adójóváírásra vonatkozó javaslatát.

Szerinte az Orbán Viktor miniszterelnök által meghirdetett nemzeti konzultáció nem a valós problémákkal foglalkozik, Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd és az LMP előválasztási miniszterelnök-jelöltjének ötpontos népszavazási kezdeményezése viszont a mindennapi életről szól: azt szeretné rendbe tenni, amit Orbán Viktor elhibázott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!