Gyurcsány szerint lehet, hogy nem lesz békés a hatalomváltás

Rövid időn belül másodszor járt Szegeden a Demokratikus Koalíció elnöke, egyben annak parlamenti frakcióvezetője. Szerdán a Hungiban fiatalokkal beszélgetett arról, milyen Magyarországot képzel el pártja, és kíváncsi volt, hogy milyet a harminc alattiak.

A DK elnöke a szeged.hu beszámolója szerint arra a kérdésre, hogy számolnak-e azzal, hogy egy ellenzéki győzelem esetén nem lesz békés a Fidesz hatalomátadása, így felelt:

"Teljes mértékben. Nézze, 2002-ben is volt hídfoglalás, 2006 után egy dolgot biztosan elveszített a mi oldalunk, a naivitását és a jóhiszeműségét a Fidesszel szemben. Készülnek azok a forgatókönyvek, amelyekkel ebben a helyzetben a stabilitást megőrizhetjük. Fel kell tenni a kérdést: igaz-e, hogy köztörvényes bűnözők is vannak a jelenlegi kormánypárt politikusai között? Ez pedig igaz. Ha egy politikai oldal önmagát a hazával azonosítja, akkor ezzel megágyaz annak, hogy vereség esetén legitimálja az új hatalommal szembeni fellépést. Ez valójában már megtörtént."

Gyurcsány szerint ország érdeke, hogy békés úton történjen meg a hatalomátadás. "A Fidesz táborának egy része eddig kétszer mutatta meg, hogy a vázolt esetben nagyon nehezen nyeli le a békát" – mutatott rá.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!