Hozzávalók 4 adagra
- 2 evőkanál étolaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál só
- 3 csipet fehérbors (őrölt)
- 350 g sertéscomb
- 1 mokkáskanál köménymag (őrölt)
- 1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
- 1600 ml víz
- 350 g savanyú káposzta
- 50 g rizs
- 200 g tejföl (12%-os)
Elkészítés
Az apró kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát megdinszteljük az olajon.
A kockára vágott húst a hagymához adjuk, majd fehéredésig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.
Az edényt lehúzzuk a tűzről, majd a húshoz adjuk a pirospaprikát és felöntjük kb. 300 ml vízzel. Közepes lángon főzzük, amíg a hús nagyjából megpuhul. Ez kb. 40 percet vesz igénybe.
Beletesszük az átmosott savanyú káposztát, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd készre főzzük az ételt.
A főzés vége előtt 10 perccel beletesszük a rizst is.
Amikor minden megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt és pár percig még forraljuk.
Tejföllel kínálhatjuk az elkészült Csángó gulyást.