Az oktatás nincs felkészülve egy esetleges újabb digitális tanrendre

Számít a koronavírus negyedik hullámára a kormány, azonban nem terveznek újabb korlátozó intézkedéseket - közölték a Kormányinfón. Falus Ferenc volt tiszti főorvos viszont azt mondja, hogy már itt is van a negyedik hullám, ezért elhalasztaná az iskolakezdést. A pedagógusok egyik képviselője pedig arra figyelmeztet, hogy az iskolák továbbra sincsenek felkészítve az esetleges digitális oktatásra.

Három hullám, lezárásokkal teli hónapok, és több, mint 30 ezer halott - ez a koronavírus-járvány eddigi magyarországi mérlege. Az elmúlt másfél év ellenére Gulyás Gergely úgy fogalmazott: "a kormány viszonylagos nyugalommal várhatja a negyedik hullámot". A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta: „az országot nem kell lezárni, minden olyan híresztelés, ami az ország működésének alapvető korlátozásával kapcsolatos az megalapozatlan, nincs ilyen szándéka a kormánynak.”

A Miniszterelnökséget vezető miniszter külön-külön elmondta, hogy az egyes vakcinák után milyen arányban betegedtek meg a beoltottak. Moderna esetén 0,08 százalékuk, Sinopharmnál 0,3, Pfizernél 0,19, AstraZenecánál 0,16 százalékuk, a Szputnyiknál pedig 0,11 százalékuk betegedett meg. Fontos kiemelni, az ő esetükben is enyhék voltak a tünetek.

Falus Ferenc a közelgő iskolakezdésről is beszélt a pénteki esti Egyenes Beszédben.

„Én nem indítanék most iskolát. Először is várnék vele körülbelül még egy két három hetet. A hivatalos adat azt mondja, hogy a 12-15 éves gyerekeknek a nyolcan százalékát beoltották. Sajnos ezt nem tudom egészen pontos elhinni” – fogalmazott a volt országos tisztifőorvos.

A PDSZ szerint az oktatás nincs felkészülve egy esetleges újabb digitális tanrendre - írja az atv.hu.

„Nem látjuk azt, hogy digitális eszközök ezrei, százezrei kerülnének ki az intézményekbe, vagy adott esetben ki lehessen őket kölcsönözni. Nem látjuk azt, hogy olyan digitális tananyag fejlesztések történnének, amelyek megkönnyítenék a pedagógus számára a majdani digitális oktatást” – jelentette ki Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője. A tervek szerint augusztus utolsó-, és szeptember első két napján kezdik oltani a 12-18 év közöttieket. Az iskola előtti rapid oltási program kapcsán logisztikai gondok merülnek fel.

Póta György kiemelte, az iskolák orvosi szobái sok esetben nem alkalmasak az oltás elvégzésére, továbbá kérdéses, hogy az iskolaorvosoknak ki segít majd az adminisztrációban.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!