Az iskolakezdéshez plusz egyhavi családi pótlékot adna az MSZP

Az iskolakezdés terheinek enyhítése érdekében plusz egyhavi családi pótlék bevezetését javasolja az MSZP - jelentette be Bangóné Borbély Ildikó, a párt országgyűlési képviselője pénteken online sajtótájékoztatón.

A jelenlegi kormányzati gyakorlattal szemben, amely csupán a szeptemberi családi pótlék előrehozott, augusztusi kifizetését jelenti, ezzel érdemi segítséget nyújtanának a magyar családoknak - közölte a képviselő.

Erre annál is inkább szükség volna, mert a felmérések szerint egy gyermek iskolakezdése immár 50-100 ezer forintnyi kiadást jelent a családok számára - tette hozzá a politikus.

Felidézte, hogy az elmúlt időszakban a pandémia miatt jelentősen csökkent a családok jövedelme, miközben a családi pótlék összege 11 éve változatlan. Ebben a helyzetben - folytatta - sokan személyi kölcsönből kénytelenek finanszírozni a kiadásokat, vagyis a Fidesz hitelfelvételbe hajszolja a családokat.

Ezért, az MSZP-Párbeszéd a duplájára emelné a családi pótlékot és radikálisan növelné a gyes és a gyed mértékét. Továbbá javasolják olyan pótlék bevezetését, amelyet azok a családok kaphatnának meg, amelyek, alacsony jövedelmük miatt nem tudják igénybe venni a családi adókedvezmények teljes összegét.

Ugyanakkor megtartanák a négy gyermekes anyák, a 25 év alatti fiatalok és az első házasok adókedvezményét - mondta Bangóné Borbély Ildikó.

(MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!