A magyarok harmada szerint valós veszély, hogy LMBTQ-propaganda jelenik meg az óvodákban

A Publicus Intézet július végi közvélemény-kutatása szerint a magyarok 42 százaléka úgy gondolja, valós veszély jelent, hogy LMBTQ-szervezetek az óvodákban és iskolákban a többségitől eltérő szexuális irányultságot népszerűsítő propagandát folytatnak. A magyarok közel harmada lehetségesnek tartja, hogy valaki azért lesz homoszexuális, mert ilyen tartalommal találkozik - írja a Telex.

A Népszava megbízásából készült felmérés a magyarok melegellenességét, valamint Orbán Viktor miniszterelnök népszavazási kezdeményezésének megítélését vizsgálta. A gyermekvédelminek nevezett pedofiltörvényt megtámogató népszavazásról az ellenzéki szavazók nagyobb arányban értesültek (90 százalék), mint a kormánypártiak (75 százalék).

A Fidesz támogatóinak 55 százaléka szerint a népszavazás valóban a gyermekek védelméről szól, míg az ellenzékiek többsége (87 százalék) szerint egy politikai akcióról van szó, ami a választási kampány része. A fideszesek 78, az ellenzékiek 27 százaléka venne részt a népszavazáson.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!