Visszatér a kánikula, újabb hőhullám közeledik

Az elmúlt napok némi enyhülést hozó időjárása után újra emelkedni kezdett a hőmérséklet, hamarosan visszatér a hőség, így a jövő héten újabb forró, izzasztó napokra, az idei év harmadik hőhullámára számíthatunk - írja a Telex.

Az OMSZ előrejelzése szerint keddtől egyre erőteljesebbé válik a nappali felmelegedés, visszatérnek a 30 Celsius-fok fölötti csúcsértékek, csak a hét vége felé érkezhet egy – egyelőre bizonytalan mértékű – felfrissülést hozó hidegfront.

Az Időkép arról ír: hétfőn keleten lehet naposabb az idő, máshol egy gyenge hidegfront hatására több lehet a felhő az égen, reggel a Dunántúlon és néhol északon várható eső, zápor, délután 26-31 fokra lehet számítani.

Keddtől erősödik a nappali felmelegedés, ezen a napon már 29-33 fokos csúcsértékeket mérhetünk, majd szerdán fokozódni fog a kánikula, a délutáni órákban sok napsütésre és 31-36 fokos csúcsokra számíthatunk. Csütörtökön újabb forró nyári napnak nézünk elébe, majd várhatóan pénteken érkezik a következő hidegfront.

Az Időkép egyúttal arra is figyelmeztet: az elmúlt napok csapadékosabb időjárása ellenére továbbra is tiltott a tűzgyújtás. Az idei első hőhullám után életbe lépett országos tilalom nem módosult, továbbra is az egész országra érvényes a tűzgyújtási tilalom.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!