Visszakapják-e befizetett adójukat a gyermekesek?

"Azt javasoljuk, hogy a gyermekeket nevelő szülők kapják vissza a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójukat 2022 elején" – mondta a családokért felelős parlamenti államtitkár szerdán, közösségi oldalán közzétett videójában.

Zsigó Róbert hozzátette: „az országot újraindítani és megerősíteni csak az emberekkel együtt lehetséges. Azért indítottuk a nemzeti konzultációt, hogy egyetértési pontokat hozzunk létre a magyar emberek között. Az a célunk, hogy a koronavírus-járvány után Magyarország erős, versenyképes és válságálló legyen” – fogalmazott.

A Magyar Nemzet szerint a politikus arról is beszélt, a koronavírus-járvány időszakában a gyermekes családok viselték a legnagyobb terhet.

Ismertetése szerint a nemzeti konzultáció ötödik kérdése arról szól, hogy amennyiben a gazdasági növekedés 5,5 százalék fölé emelkedik, akkor a gyermekeket nevelő szülők az átlagbér szintjéig kapják vissza a 2021-ben befizetett adójukat.

"Arra biztatok mindenkit, hogy erről is mondja el a véleményét. Mi továbbra is azért dolgozunk, hogy Magyarország családbarát ország legyen" – tette hozzá.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!