Varga Judit: "Csak kibújt a szög a zsákból"

Az igazságügyi miniszter szerint az Európai Bizottság elismerte: azt sérelmezi, hogy Magyarországon nem engedik be az "LMBTQ-lobbit" az iskolákba, óvodákba.

Varga Judit "Csak kibújt a szög a zsákból" címmel írt a Facebook-oldalán arról, hogy mi áll az Európai Bizottság csütörtökön megküldött hivatalos felszólításában.

Az Európai Bizottság eddig tagadta, de a hivatalos felszólítás egyértelművé teszi, a testületnek az a baja a gyermekvédelmi törvénnyel, hogy az megtiltja mindennemű szexuális propaganda terjesztését, így az LMBTQ-szervezetek és aktivisták tevékenységét az óvodákban és iskolákban - közölte a miniszter.

A Európai Bizottság szerint az a tilalom, amelynek értelmében "a szexuális kultúráról, a nemi életről, a nemi irányultságról, valamint a szexuális fejlődésről szóló foglalkozások" az oktatás keretében nem irányulhatnak a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérés, a nem megváltoztatása vagy a homoszexualitás népszerűsítésére, sérti az uniós szolgáltatások szabad áramlását" - írta Varga Judit.

"A népszerűsítés (azaz propaganda) tilos, és ez fáj a bizottságnak!" - jelentette ki.

A miniszter szerint a testület azt sérelmezi, hogy Magyarországon nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult.

"Nálunk nem lehet beengedni az LMBTQ-aktivistákat az iskolákba" - írta, hozzátéve: "ezek alapján, remélem, hogy a hazai és nemzetközi sajtó korrigálja a tegnap széles körben terjesztett álhíreit".

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!

(MTI)