Rusvai Miklós: ha lesz negyedik hullám, az gyengébb lesz, mint az eddigiek

Oltható, 12 év alatti lakosból nagyjából 75-80 százalék a védettek aránya az oltásnak és a fertőzésen való átesettségnek köszönhetően – mondta a Spirit FM Aktuál című műsorában Rusvai Miklós. A virológus szerint a fő kérdés, hogy ez a védettség fennmarad-e majd október végéig - írja a Portfolio.

Mindenki őszre várja vagy a negyedik hullámot vagy egy emelkedést az esetszámokban. Rusvai Miklós szerint abban konszenzus van, hogy a légzőszervi betegségek szezonja nem a nyár. A virológus hangsúlyozta, hogy

HA LESZ NEGYEDIK HULLÁM, AKKOR SEM OLYAN ERŐS, MINT AZ ELŐZŐEK.

Oltható, 12 év feletti lakosból nagyjából 75-80 százalék arányban védettek vagyunk jelenleg, ha az oltottakat és a fertőzés miatt védettséget élvezőket is beleszámoljuk. Az a kérdés, hogy vajon védettek maradunk-e október végéig, hiszen azon idősek esetében, akik már korábban megkapták az oltást, már lecsengőben van az immunitás – olvasható az atv.hu beszámolójában. Rusvai szerint éppen ezért nagyon fontos lenne, hogy a harmadik oltás egyénileg igénybe vehető lehessen - ehhez az kellene, hogy az oltás szabadon rendelkezésre álljon, és bármelyik háziorvostól lehessen kérni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!