Öngyilkos lett egy pedofil a győri börtönben

Nyolc nappal a jogerős ítélethirdetés után a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben múlt szerdán öngyilkos lett egy rab, akit azzal vádoltak, hogy gyerekekkel akart szexuális kapcsolatot létesíteni Győr egyik parkolójában még áprilisban.

A Blikknek a férfi védője azt mondta, hogy védence „a zárkájában lévő mosdóban oltotta ki az életét. Ugyan többen is voltak a cellában, de erre a helyiségre senki nem láthatott rá, így elkerülhetetlen volt a tragédia”. A bv-őrök a férfi búcsúlevelét is megtalálták, amiben a súlyos ítéletére hivatkozott. De írásában a bíró személyeskedő megjegyzéseit is nehezményezte - írja a Telex.

Az elsőfokú ítélet szerint a 42 éves férfi a Snapchat önmegsemmisítő üzenetküldő internetes alkalmazáson keresztül – „Boylove Boylove” és a „bboylove8” felhasználói neveken – vette fel a kapcsolatot egy férfivel, akiről korábban megtudta, hogy megrendelés alapján olyan kiskorúakat közvetít, akikkel szexuális kapcsolatot létesíthet. Az üzenetváltások során egy 10-11 éves fiút keresett.

A nyomozócsoport megszervezte a találkozót, mely során a gyanúsított az előre megbeszélt pénzösszeggel érkezett a győri helyszínre, ahol a műveleti egység elfogta. Elfogását követően a férfi beismerő vallomást tett, és az is kiderült, hogy hasonló jellegű szexuális cselekményért már korábban elítélte a bíróság.

A Keszthelyi Járásbíróság 2017-ben felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a férfit, de a próbaidő leteltét követően nem sokkal már újabb ilyen bűncselekményt követett el. A férfit jogerősen június 22-én ítélték kilenc év letöltendő szabadságvesztésre.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!