Németországban korlátozásokat vezethetnek be az oltatlanoknak

Németország szenior politikusai komolyan fontolgatják az oltatlanokra vonatkozó szigorú korlátozások bevezetését, sőt, még a kötelező oltatást is – írja a Bloombergre hivatkozva a Portfolio.

A koronavírus delta variánsának terjedése miatt fontolóra vették az Angela Merkelhez közelálló politikai szereplők, hogy kitiltanák az éttermekből, mozikból és stadionokból azokat, akik nem vették fel a vakcinát – mondta el Helge Braun, Angela Merkel kormányának kabineti főnöke a Bild am Sonntagnak. Hozzátette: ezek a korlátozások minden oltatlanra vonatkoznának, azokra is, akiknek negatív lesz a tesztje.

Winfried Kretschmann, Baden-Wuerttemberg miniszterelnöke pedig a DPA-nak mondta azt, hogy nem tervezi kötelezővé tenni az oltatást a régiójában, viszont „nem tudja örökre kizárni a kötelező oltatást.”

Korábban Olaszországban döntöttek úgy, hogy korlátozzák az oltatlanok számára a beltéri étkezést éttermekben, az Egyesült Királyságban pedig kötelezővé tették az oltási igazolást konferenciákra, zenei rendezvényekre és sporteseményekre.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!