Megbüntették a szivárványcsaládos mesekönyv forgalmazóját

250 ezer forintra büntette a Micsoda család! című könyv forgalmazóját a Pest Megyei Kormányhivatal – erről beszélt Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott a Hír TV Magyarország élőben című műsorának keddi adásában. Az indoklás szerint a két szivárványos családról szóló könyv megtévesztő helyen volt a könyvesboltokban - írja a Magyar Nemzet.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott a Hír TV Magyarország élőben című műsorában elmondta, a kiadvány a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvénybe ütközik, a könyv terjesztője nem vette figyelembe a jogszabályt, ami alapján külön fel kellett volna tüntetni, hogy a mesekönyv a szokványostól eltérő tartalmú.

A vizsgálat hetekkel ezelőtt indult el, és bebizonyosodott, hogy igaz volt a bejelentés, mivel Tarnai Richárd közlése szerint a Micsoda család! a klasszikus mesék, valamint a Benedek Elek-könyvek között volt a polcokon, így – tette hozzá – egy vásárlónak első ránézésre fel sem tűnik, hogy a lapozgató tartalma más, mint a többi könyvé, vagyis megtévesztették a vevőket.

Földi-Kovács Andrea műsorvezető kérdésére, hogy miért a bírság kiszabása mellett döntöttek, a kormánymegbízott elmondta, ez azért történt így, mert egyértelműen megvalósult a törvénysértés.

Manapság, amikor nyomulás van abba az irányba, hogy az alaptörvényben rögzített gyermekvédelmi jogokat támadják, és alternatívákkal támadják az embereket, amelyek jogszabályokba ütköznek, akkor nem elég pusztán a figyelmeztetés, hanem bírságot kell kiszabni – tette hozzá.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!