Magyar Nemzet: az ellenzéki politikusok foglalkozása lett a kéregetés

A Magyar Nemzet szerint "kezd külön üzletággá válni a baloldalon, hogy a parlamenti rendbontások után az érintett képviselők a választóikkal fizettetik meg a házszabály megsértése miatt kiszabott büntetésüket."

Szabó Tímea a héten jelentette be a közösségi oldalán, hogy Kövér László házelnök 9,6 millió forintra büntette, amiért kitűzte a Fidesz-logóval összemontírozott kínai zászlót a parlamentben, hogy a Fudan Egyetem ellen tüntessen.

A Párbeszéd társelnökének elmondása szerint „csak a választók támogatására támaszkodhatnak”, ezért pénzgyűjtő akciót indított, hogy kifizethesse a büntetést.

Korábban a Jobbik elnöke, Jakab Péter szintén egy 9,6 millió forintos házelnöki büntetést kapott, mivel a napirend előtti felszólalásában felsorolásba kezdett azokról az ügyekről, amelyekben szerinte a kormányt felelősség terheli, majd a kormányoldalnak szegezte a kérdést: „Jut eszembe, mi van a rabszolgatörvénnyel, ficsúrok”?

Tordai Bence párbeszédes képviselő Varga Mihály pénzügyminiszterrel került konfliktusba még márciusban, amikor Tordai egy javaslatuk támogatására akarta rábírni a tárcavezetőt, és ezt telefonjával akarta rögzíteni. Varga felszólalásában nehezményezte, hogy a Párbeszéd politikusa akadályozta a munkáját, és megkérte, hogy a jövőben ne forduljon elő ilyesmi. Tordai Bence azután kezdett gyűjtésbe, miután 8,2 millió forintos büntetést kapott a performanszért az Országgyűlés elnökétől.

A párbeszédes képviselő ezután több közösségi médiás bejegyzésben is kifogásolta a büntetést, miközben arra kérte a követőit, hogy anyagilag is támogassák pártja „küzdelmét a Fidesz ellen”.

Még tavaly év elején Hadházy Ákos független képviselő – aki azóta a Momentum támogatásával áll rajthoz a baloldali előválasztáson – egy Stop propaganda! feliratú molinót eresztett le a karzatról, amivel megzavarta az ülést, így a házelnök kitiltotta az ülésteremből, később pedig kétmillió forintos büntetést szabott ki rá. Hadházy Ákos az idei adóbevallása szerint

5,1 millió forintot gyűjtött össze szimpatizánsaitól, amelyből hárommillió forintot a politikai akciói közben elkövetett szabályszegésekkel összeszedett bírságokra költött.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!