Hadházy Ákos lecsukatná Müller Cecíliát

Müller Cecília továbbra is a járvány okozta bokros teendőire hivatkozva hosszabbította meg újabb 45 nappal néhány, a független képviselő által igényelt dokumentum kiadását - közölte a Népszava.

"Az archív képen Müller mosolyogva megy a rendőrök között, de ha rajtam múlik, fog még nem mosolyogva is rendőrök között állni. Az országos tisztifőorvos még mindig a járvány okozta bokros teendőire hivatkozva hosszabbítja meg újabb 45 nappal (így összesen megint 90 napnál tartunk) néhány olyan dokumentum kiadását, ami a titkárnőjének egy mail megírásába, a projektmenedzserének pedig 10 kattintásába kerülne" – írta közösségi oldalán Hadházy Ákos. A független képviselő megjegyezte, adatkérése ugyanazt a projektet érinti, amiről akkor is kérdezte Müller Cecíliát, amikor a félrement mailben javasolta a kollégáinak, hogy egy mondvacsinált okkal a hosszabbítsák meg a válaszadást.

"Akkor is 90 napig húzta a választ, a mostani adatkérés az akkor kiadott szerződések alapján felmerülő újabb kérdésekre irányul.

A projektben 18 milliárd forintot költöttek el és az eddig megtudtak alapján is komoly gondok voltak. De mielőtt a feljelentést megteszem szeretnék tisztán látni - amit Müller a járványra hivatkozva igyekszik a végletekig halogatni. Azért már vannak újabb durva információk, ezekről hamarosan beszámolok" - közölte Hadházy Ákos.

A képviselő végül kijelentette, hogy Müller legnagyobb bűne természetesen nem az EU-s milliárdok eltapsolása, hanem a 30 ezer halott, amihez Európa legrosszabb járványkezelése vezetett.  "De az EU-pénzek elköltését is ki kell vizsgálni, és megígérem, ki is fogom, ha nem 90 napot, hanem 900-at kell rá várni, akkor is" – írta.

"Müller Cecília nagyon sok kiskosztümhöz jutott azzal, hogy a kormány bűneihez adta a nevét, többek között a kínai vakcinák engedélyezésénél sem tud kizárólag Szijjártó háta mögé bújni és az érthetetlenül drágán beszerzett vakcináról  szóló szerződést is ő írta alá az érthetetlen céllal közbeiktatott magyar céggel. A dolgoknak következménye kell, hogy legyen, nem engedhető meg, hogy ez az ember Európa legrosszabb járványvédelmi eredménye után egy sor kitüntetéssel és sok szekrényre való kiskosztümmel ellibbenjen." - írta egy másik bejegyzésében Hadházy.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!