Elképesztő módszerrel akadályozza meg Kína a delta variáns terjedését

Kína vezető járványügyi szakértője, Zhong Nanshan a hétvégén beszélt arról, hogy Kínában folyik jelenleg a legtöbb, koronavírus elleni vakcinafejlesztés. Ami ennél is érdekesebb, hogy a szakember elárulta, hogy sikerült megfékezni a delta variáns terjedését egy városban, ahol könnyen 7,3 millió beteg lehetett volna - írja a Portfolio.

A Global Times cikke számol be arról, hogy Kínában jelenleg 71 vakcinát fejlesztenek a koronavírus ellen, ezzel az országban folyik messze a legnagyobb kapacitású vakcinafejlesztés a világban.

Kína vezető járványügyi szakértője, Zhong Nanshan megosztotta Guangzhou város delta variánssal szembeni harcának részleteit is, amely több mint 20 napig tartott. Az epidemiológus szerint, ha a város kudarcot vallott volna, egyes modellek szerint akár 7,3 millió embert is megfertőzhetett volna az indiai mutáció 20 napon belül.

A városnak úgy sikerült megfelelően felkutatnia minden lehetséges kontaktot, hogy a család, a munkahely és étkezési helyek mellett minden olyan embert is belevettek a kontaktkutatásba, aki ugyanazon a helyen vagy épületben tartózkodott, mint a fertőzött személyek.

Ehhez a mobiltelefonok helymeghatározó funkcióit és a térfigyelő kamerákat is bevezették, így ki tudták szűrni, kik voltak azok, akik a fertőzöttekkel több mint egy óra hosszan 250 méteres sugarú körben együtt tartózkodtak. Nekik a hatóságok sárga QR-kódos egészségügyi kódot adtak és arra kérték őket, hogy 24 órán belül végeztessenek el koronavírus-tesztet.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!