Dobrev: egy fillér uniós támogatás sem érkezik Magyarországra, amíg Orbán a miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök, hogy elfedje a problémákat, álkérdésekről kezdeményez népszavazást - jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) előválasztási miniszterelnök-jelöltje, európai parlamenti (EP-) képviselője szerdán. Dobrev Klára azon véleményét is hangoztatta: egy fillér uniós támogatás sem érkezik Magyarországra a kormány által szétosztható keretekből, amíg Orbán Viktornak hívják az ország miniszterelnökét.

A politikus a pártja Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, az EU elzárta a pénzcsapokat az Orbán-kormány előtt, kedden hivatalosan is visszadobta a kormány helyreállítási tervét, és valószínűleg ez a sors vár a többi európai uniós támogatásra is, mivel a felhasználás szabályai ugyanazok.

Véleménye szerint az intézkedés a magyar emberek védelme érdekében történt.

Az ellenzéki politikus szerint olyan kormányra és rendszerre van szükség, ahol ezek a támogatások oda kerülnek, ahova valók: a magyar kisvállalkozókhoz, gazdákhoz, civil szervezetekhez, önkormányzatokhoz.

Dobrev Klára szerint Orbán Viktor kétségbeesetten kapkod, álkérdésekkel próbálja meg elfedni a valóságot.

"Népszavazást kezdeményez olyan problémákról, amelyek nincsenek, olyan ellenségekkel szemben, akik nincsenek. Mindezt azért, hogy ne kelljen a lényegről beszélnie" - fogalmazott.

 Az EP-képviselő azt mondta, Orbán Viktor tisztességtelen, jogtalan, törvénytelen eszközökkel figyelte meg saját népét és az EU elzárta az uniós támogatásokat elől, vagyis a magyar kormány nem oszthatja tovább saját oligarcháinak, családtagjainak ezeket a pénzeket.

Szerinte az új "köztársasági" kormánynak jövő év áprilisa után nyilvánosságra kell hoznia minden, a lehallgatásokról szóló adatot és újra kell tárgyalnia az európai uniós támogatásokat.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!

(MTI)