Betiltaná a cigarettát a Philip Morris

A cég vezérigazgatója, Jacek Olczak el tudja képzelni a világot cigaretták nélkül, inkább a füstmentes alternatívákat részesítené előnyben. Szerinte 10 év alatt ki lehetne vezetni a cigarettákat a piacról, hasonlóan a belsőégésű motorokhoz.

Meglepő helyről, a világ legnagyobb dohánycégétől érkezett felszólítás a brit kormány felé a cigaretták 2030-as betiltására. Jacek Olczak vezérigazgató el tudja képzelni a füstmentes jövőt és arról is beszélt, hogy minél hamarabb megtörténik ez, annál jobb mindenkinek – számolt be róla a The Guardian cikkére hivatkozva a VG.hu.

Olczak szerint a belsőégésű motorral felszerelt autók lehetnek a minták, melyek értékesítését 2030-tól szüntetik meg. A lépés szerint eloszlathatja a zavart a fogyasztók körében, akik közül sokan még mindig azt gondolják, hogy a füstmentes alternatívák – mint például a cégének az IQOS nevű terméke vagy a vaporizátorok – károsabbak.

A vállalat a közelmúltban arról beszélt, hogy bevételeinek felét szeretné füstmentes termékekből elérni és egészségügyi és wellnes vállalattá alakulna.A vállalat mindeddig 8 milliárd dollárt költött arra, hogy a dohányon kívüli bevételi forrásokra is szert tudjon tenni. Ezen befektetések között található az asztmás inhalátorokat gyártó Vectura, amiért közel 1 milliárd fontot fizetne, vagy a nikotinos rágókat gyártó Fertin Pharma, amiért 820 millió dollárt fizetett.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint évente 8 millióan vesztik életüket dohányzás miatt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!