Az MSZP a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul a drága balatoni strandolás miatt

Az MSZP a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) fordul a drága balatoni strandolás miatt - közölte az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön.

Molnár Zsolt - aki az MSZP pártigazgatója is - a szocialisták Facebook-oldalán a balatonfüredi Esterházy strand elől közvetített online sajtótájékoztatón azt kifogásolta, hogy ott 1700 forintba kerül egy felnőtt belépő. Ráadásul a belépőt kétszer is meg kell fizetni, hiszen a strand előtti parkolóban óránként 300 forintba kerül a parkolás - tette hozzá.

Jelezte, a jövő héten a GVH előtt lesz az ezzel kapcsolatos beadványuk.

Elmondta: ők azt a 99 százalékot képviselik, akik nem szeretnék, hogy szögesdrót és kerítés legyen a szabad vizeknél, akik nem szeretnék, hogy a mostani hatalom és az ingatlanbefektetők "feléljék a lehetőségeket" a jövő nemzedékek elől.

Lukoczki Károly, az MSZP-Párbeszéd Budapest 14-es választókerületének (X. és XVII. kerület) előválasztási képviselőjelöltje is azt hangoztatta: mindent megtesznek azért, hogy a Balaton és a természetes vizek ne csak a kiváltságosoké legyenek, hanem mindenkié.

Vajda Zoltán, az MSZP-Párbeszéd Budapest 13-as választókerületének előválasztási képviselőjelöltje fenntartható turizmust szorgalmazott. Szerinte a térség idegenforgalma jelenleg arra koncentrál, hogy a vendégtől minél több pénzt elszedjenek, bármi áron, fittyet hányva a környezetre.

Hozzátette: az így okozott károkat mindenki fizeti, ezért jó lenne, ha mindenki megengedhetné magának, hogy évente legalább egyszer hosszabban kipihenhesse magát.

Nem az a tömegturizmus, ha lehetővé teszik a szabad, fogyasztási kényszer nélküli hozzáférést a Balatonhoz, hanem az, amikor a turizmusba befektetőket nem érdekli semmi más csak a pénz - közölte.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!

(MTI)