Wilders: A holland kormányfő utálja Magyarországot, és Orbán Viktort is

A szélsőjobboldali párt vezetője Mark Ruttét bírálta, miután a holland miniszterelnök arról beszélt, hogy a melegellenes törvény miatt Magyarországnak már nincs helye az Európai Unióban - írja a hvg.hu.

"Képmutatónak tartom, hogy a holland miniszterelnök épp a homoszexuálisok jogai miatt támadja Magyarországot. Az országunkban a tömeges bevándorlás miatt egymillió muszlim él. Nem állítom, hogy mindannyian rossz emberek vagy bűnelkövetők lennének, de tény, hogy egy olyan kultúrát hoztak magukkal, ami ma sok holland nagyvárosban ellehetetleníti, hogy a homoszexuálisok biztonságban érezzék magukat" – mondta Geert Wilders a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

A szélsőjobboldali Szabadságpárt vezetőjét azt követően szólaltatta meg a lap, hogy Mark Rutte holland miniszterelnök a múlt héten arról beszélt, hogy a melegellenessé eltérített pedofiltörvény miatt Magyarországnak már nincs helye az Európai Unióban.

Wilders szerint nem neki vagy Mark Ruttének a feladata, hogy eldöntse, mi a jó a magyaroknak. „A német és a francia törvényeket sem véleményezem. Önök sem szólnak bele a holland törvényalkotásba. Kinek képzeli magát Mark Rutte, hogy ezt mégis megtegye? A szavaival megsértette a magyarokat és a magyar demokráciát.”

A pártelnök a kormánypárti lapnak azt is elmondta, teljes terjedelmében nem olvasta a jogszabály szövegét, de logikusnak tartja azt a kormányzati érvet, hogy a kiskorúak esetében a szülő dolga a szexuális nevelés.

Szerinte Rutte utálja az erős nemzetállamokat és a keresztény értékeket, így Magyarországot és Orbán Viktort is. Ugyanakkor azt is hozzátette, most elsősorban belpolitikai okokból bírálta a magyar kormányfőt, mert gyenge a pozíciója.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!