Tényleg ez lenne Orbán szándéka? Erős kijelentés az ellenzék miniszterelnök-jelöltjeitől

Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei szerint Magyarországnak csak uniós tagállamként van jövője, ezért levélben fordultak az Európai Unió (EU) tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is - áll a hat jelölt által aláírt közleményben, amelyet a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Jobbik is eljuttatott az MTI-hez kedden.

A Dobrev Klára (DK, Liberálisok), Fekete-Győr András (Momentum), Jakab Péter (Jobbik), Karácsony Gergely (Párbeszéd, MSZP, LMP), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) és Pálinkás József (Új Világ Néppárt) által jegyzett közleményben azt írták: "Orbán Viktor az Európai Tanács múlt heti ülésén világossá tette: egyértelmű szándéka kivezetni Magyarországot az Európai Unióból".

Hozzátették: az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei tisztában vannak vele, hogy Magyarországnak csak uniós tagállamként van jövője.

Úgy fogalmaztak: levelük célja kifejezésre juttatni erős, egységes elhatározásukat, hogy Magyarországot megtartsák az európai nemzetek családjában. Rögzítették: Magyarország uniós tagsága a magyarok elsöprő többségének támogatását élvezi.

"Orbán Viktornak semmilyen mandátuma nincs arra, hogy felelőtlen politikájával éket verjen országunk és az Európai Unió közé" - fogalmaztak a közleményben, hozzátéve: "amikor pedig értelmetlen javaslatokat tesz közös európai intézményeink lebontására vagy megbénítására, azt semmiképpen sem teheti a népünk nevében".

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!