Orbán: van egy nagy nemzet, amely messze túlnyúlik az országhatárokon

Az Országgyűlés tizenegy éve úgy döntött, hogy az "országvesztés napjából", Trianonból a nemzeti összetartozás napját próbálja kialakítani, és "a ránk dobált kőből lépcsőt", a hátrányból előnyt akar építeni - jelentette ki a nemzeti összetartozás napjával kapcsolatban a magyar miniszterelnök.

A magyar nemzet megmaradt, azok, akiket elszakítottak tőlünk fizikai valójukban, lélekben mindig is velünk maradtak - mondta Orbán Viktor.

A kormányfő kijelentette, van egy nagy nemzet, amely messze túlnyúlik az országhatárokon. És ennek a lelki közösségnek a megőrzése - az elmúlt nehéz száz év ellenére - mégis csak sikerült - hangoztatta.

Orbán Viktor azt mondta, hogy a nemzeti összetartozás gondolata erős, erősebb mint a korábbi évtizedekben bármikor is volt - írja az MTI.

Miközben nem fogjuk elfelejteni mindazt, ami történt, nem akarjuk örökre vereségre ítélt népnek tekinteni magunkat. Erősek, sikeresek akarunk lenni, részben azok is vagyunk. Miért ítélnénk magunkat vereségtudatra? - fogalmazott a miniszterelnök.

Kiderült - folytatta -, hogy a szomszédaink is, akikkel Trianon okán van is számos vitánk az ott élő magyarok jogait illetően, az erőt és a sikert respektálják.

Amióta sikerült megerősödnünk, azóta javítottuk a szomszédainkkal a viszonyt. Egyre több szomszédunkkal egyre jobb kapcsolatban vagyunk, nem ellenfeleket gyűjtünk, hanem barátokat - jelentette ki Orbán Viktor.

A jelenlegi bonyolult nemzetközi rendszerben nem arra kell törekedni, hogy Magyarország egyik vagy másik hatalom mellé álljon, hanem arra, hogy a "saját utunkat járjuk" - fogalmazott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!