Koronavírus - Erre készülnek a munkáltatók

A koronavíruson átesett betegek közül nagyon sokan fordulnak orvoshoz különböző panaszokkal. Kásler Miklós emberminiszter korábban elmondta: a Covid természetének megismerésében odáig jutott a szakma, hogy az nem a tüdő megbetegedése, hanem a legkisebb erek belső rétegeinek gyulladása trombózisképződéssel, és ez a magyarázata annak, hogy sok szerv károsodik. Ezeknek a következménye, hogy panaszok maradnak hátra a gyógyult embereknél, például fejfájás, ízületi, mozgásszervi problémák, amelyeket kezelni kell. Az ígéret szerint az állami egészségügyben is felkészülnek az ilyen módon érintettek ellátására, a magánegészségügyben már bőven kínálják az úgynevezett post-Covid csomagokat.

Ezeknek a keretében például speciális kivizsgálást kínálnak. Akad, ami 99 ezer vagy éppen 115 ezer forintba kerül, de mindenütt súlyos tízezreket kell kifizetniük (még most is, amikor több helyen akciós árat hirdettek) azoknak, akik szeretnének utánajárni, mi okozza a felgyógyulásuk után is megmaradó panaszaikat.

A munkáltatókat sem hagyja hidegen a dolog. Mint a béren kívüli juttatások szakértője, a Cafeteriatrend tájékoztatásából kiderült, a munkáltatók ötöde tervezi, hogy bevezeti dolgozói számára a Covid utáni kivizsgálást. Még ennél is több cég venné fel juttatási palettájára a védőoltásokat, amely amúgy – logikusan, hiszen adómentesen adható – most is elég jelentős helyet foglal el a kínálatban.

A kutatást bemutató prezentáción vendégként részt vett az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója, Kovács Tamás Attila. Ő elmondta, hogy náluk számtalan munkáltató érdeklődött a Covid utáni szűrési lehetőségekről. Mint hangsúlyozta, a pénztárnak sok partnere kínál különböző csomagokat, amelyek személyre, illetve pénztárcára szabhatóak. Kovács kiemelte, hogy az egészségpénztárak kedvezőbb árakat érhetnek el, mint amit önmagában egy magánszemély vagy akár munkáltató.

Az egészségpénztári vezető érvelt még amellett, hogy az egészségügyi célokat szolgáló pénzt a cégeknek külön szerződéssel célzott juttatásként érdemes adniuk (az egészségpénztári lehetőségekről és előnyökről részletesen itt írtunk). Példaként elmondta: 80 ezer forintos juttatás pénztári egyéni számlára menő juttatásként (ez a bérrel azonosan adózik) 141 ezer forintba kerül. Célzott egészségpénztári szolgáltatásként ez 117 ezer forint, ami tulajdonképpen az elérhető 10 százalékos pénztári kedvezményre tekintettel 105 ezer forint - írja Azénpénzem.hu.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!