Kábítószer-mérgezés és fulladás következtében halt meg az 5 hónapos baba


A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt annak a csongrádi nőnek az ügyében, akit a Szegedi Törvényszék - gondatlanságból elkövetett emberölés bűntette és kábítószerrel visszaélés vétsége miatt - 2 év fogházbüntetésre ítélt.

Az ítéleti tényállás szerint a nő az élettársával szobát bérelt egy Csongrád-Csanád megyei szállodában, ahová közös fogyasztás céljából amfetamin- tartalmú kábítószert vittek magukkal. A szállodai szobában tartózkodás ideje alatt a tőlük elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztva a nő és élettársa a kábítószert olyan helyen hagyta, hogy az szájon keresztül a nő velük együtt tartózkodó 5 hónapos kislányának a szervezetébe került. Ezt követően a gyermeket az ágyon lévő nagyméretű párnák közé fektették, ahol a kábítószer hatása alatt álló gyermeknek lehetősége volt az ágyneműbe történő befordulásra, így a fulladás és a kábítószer okozta mérgezés következtében a gyermek még aznap éjjel a helyszínen az életét vesztette - olvasható a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

A Szegedi Törvényszéken tartott előkészítő ülésen a nő a bűnösségét beismerő nyilatkozatot tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, melyet az elsőfokú bíróság elfogadott.

Az elsőfokú ítélet ellen a nő és a védője a kiszabott büntetés enyhítése végett jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a büntetett előéletű vádlottal szemben az elsőfokú bíróság arányos büntetést szabott ki, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

A nő élettársának a büntetőjogi felelősségét külön büntetőeljárásban vizsgálják.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!