Ezek a Covid tünetei azoknál, akiket beoltottak

A koronavírus elleni védőoltások különböző hatékonysággal védenek a koronavírus-fertőzés ellen – az mRNS-vakcinákról már tudni, hogy 90 százalék feletti hatékonysággal védenek meg a megfertőződés ellen is, de az összes többi is nagyon eredményes a súlyos megbetegedés, a kórházba kerülés és a halálozás megakadályozásában. Ennek ellenére, ugyan jóval ritkább esetben, de előfordulhat, hogy valaki megbetegszik, és tünetei lesznek – a King’s College London által kifejlesztett tünetkövető app, a ZOE adatai szerint nekik néhány jellemző tünetük van csak, ami jól körülhatárolható - írja a 24.hu.

A projekt weboldalán olvasható, hogy teljes vakcináció (vagyis mind a két oltás, majd a második után eltelt két hét) után az alábbi tünetek a leggyakoribbak, ha valaki mégis elkapja a fertőzést:

  • fejfájás,
  • orrfolyás,
  • tüsszögés,
  • torokfájás.

A korábban a fertőzéssel azonosított jellemző tünetek, mint a szaglás és az ízlelés elvesztése, a nehézlégzés és a láz nagyon a lista aljára szorult a vakcinázottak esetében. A köhögés a lista nyolcadik helyén foglal helyet, így az sem fontos tünet ebben a kategóriában.

Egy dózis vakcina után is hasonló tünetek jelentkeznek, azzal a különbséggel, hogy a torokfájás felugrik a harmadik helyre, és megjelenik ötödikként a szűnni nem akaró köhögés is.

A statisztikák az applikáción keresztüli bejelentésekből készültek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!