Dúró Dóra: Elég a kötelező maszkviselésből


A kormánypropaganda szerint mi vagyunk Európa legátoltottabb országa, hova tovább, a harmadik hullámot is “térdre kényszerítettük”. Újabb enyhítések mégsem történtek, sőt, még csak tervben sincsenek, pedig a számok indokolttá tennék azokat - írta közösségi oldalán a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese.

Dúró Dóra nem érti, "hogy lehet az, hogy miközben például Dániában és Norvégiában kb. sehol sem kell már maszkot viselni, addig nálunk továbbra is korlátozások vannak érvényben a boltokban, a fodrásznál, de még a mozikban és koncerteken is" Szerinte ez utóbbi kettő különösen érthetetlen, hiszen onnan a kormány kitiltott mindenkit, aki valamilyen okból kifolyólag nem vette fel az oltást, az oltottaknak egymás között mégis kötelező a maszkviselés. De kötelező a tömegközlekedésen is - tette hozzá. "Nincs is jobb, mint egy 40 fokos buszon maszkkal az arcunkon két-három órát utazni." - jegyezte meg.

Dúró Dóra szerint, aki félt a vírustól, már amúgy is beoltatta magát, aki pedig nem tette meg, ezután se fogja. Éppen ezért a Mi Hazán Mozgalom arra kéri a kormányt, legalább a nyárra való tekintettel függessze fel a kötelező maszkviselést az ország egész területén, "hiszen a kánikula miatt megnő a rosszullét esélye azok körében, akik amúgy sem bírják a meleget, másrészt ősszel valószínűleg érkezik a “negyedik hullám”, és az egész vírushisztéria kezdődik elölről." 

"Azt már meg sem említjük, hogy bizonyos amerikai államok eltöröltek mindenféle megkülönböztetést oltott és oltatlan között, hiszen azt világosan látjuk, hogy az Orbán-kormány csakis a külföldiek tekintetében elnéző. Ők egy Eb-jeggyel hozzájuthatnak mindenhez, ami egy magyar számára kizárólag oltási igazolvánnyal érhető el. De erről majd jövő tavasszal mondunk véleményt." - zárta bejegyzését Dúró Dóra.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!