Bedrogozva oltotta ki egy idős házaspár életét a tizenhét éves fiú

Hét év hat hónap szabadságvesztésre ítéltek egy fiút, aki kábítószer hatása alatt vezetett egy lopott autót és halálos balesetet okozott - tájékoztatta Nógrád megye főügyésze hétfőn az MTI-t.

Bóna Gyula közölte: a jogosítvánnyal nem rendelkező tizenhét éves fiú tavaly novemberben Karancslapujtőn ellopott egy autót. A pszichoaktív anyagoktól és nyugtatótól bódult vádlott a 21-es úton túl gyorsan hajtott, a kocsival egy kanyart nem tudott bevenni, és frontálisan összeütközött egy szembejövő autóval.

A balesetben a másik gépkocsiban utazó idős házaspár meghalt.

A Nógrád Megyei Főügyészség februárban emelt vádat a többszörösen büntetett előéletű, javítóintézeti nevelésből szökött, letartóztatásban lévő fiú ellen.

A Salgótarjáni Járásbíróság az előkészítő ülésen - mivel a vádlott teljes körű beismerő vallomást tett - döntést is hozott. Halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés és jármű önkényes elvétele bűntettében mondta ki bűnösnek a fiút, és ezért hét év hat hónap börtönbüntetésre ítélte, tíz évre eltiltotta a közúti járművezetéstől, valamint kötelezte a több mint kilencszázezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

A főügyész hozzátette: a fiatalkorúakra vonatkozó büntetéskiszabási szabályok szerint a hét és fél év szabadságvesztés volt az ügyben kiszabható maximum, és az ügyészség ezt is indítványozta.

Az ítélet jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!