Alsóneműt tömött újszülött gyermeke szájába, a kisfiú megfulladt

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetés kiszabására tett indítványt annak a tiszakécskei nőnek az ügyében, aki eltitkolt terhességet követően megölte újszülött csecsemőjét.

A nőt az újszülött gyermeke sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt a Kecskeméti Törvényszék nem jogerősen 10 év szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A nem jogerős elsőfokú ítélet szerint a 27 éves nő negyedik gyermekével lett várandós 2019. évben, azonban terhességét családja elől is titkolta, tagadta, a gyermeket megtartani nem akarta, a szüléssel összefüggésben semmilyen előkészületet nem tett. A szülésre a nő lakóhelyén található udvari WC-ben került sor, aki miután megszülte az egészséges fiú gyermeket, a felsíró csecsemő szájába egy női alsóneműt tömött, amelynek következtében az újszülött megfulladt. Az anya ezt követően a gyermek élettelen testét lepedőbe csavarva egy szatyorba tette, és elrejtette a közeli üres telken lévő szemétkupacban - olvasható a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

A törvényszék ítélete ellen az ügyészség a vádlott terhére, súlyosításért, a szabadságvesztés végrehajtási fokozatának börtön helyett fegyházban történő megállapítása, valamint hosszabb tartamú közügyektől eltiltás kiszabása érdekében, míg a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlott, valamint védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartva az elsőfokú ítélet megváltoztatását indítványozta.

A fellebbezésekről a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!