A WHO nem ajánlja a 12-15 éves korosztály számára a koronavírus elleni oltást

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megváltoztatta a gyermek- és serdülőkorúak koronavírus elleni oltására irányuló ajánlását - olvasható a szervezet honlapján.

Emlékeztetnek: az említett korosztálynál általában enyhébb a betegség lefolyása, mint a felnőtteknél. Kivételt képeznek a Covid-19 szempontjából súlyos kockázatnak kitett kiskorúak. Mivel kevés információ van a WHO birtokában a koronavírus elleni vakcina fejlődő szervezetre gyakorolt hatásáról, ezért mindenképpen további bizonyítékokra van szüksége az Egészségügyi Világszervezetnek, hogy a COVID-19 elleni vakcinák gyermekeknél történő alkalmazásával kapcsolatban általános ajánlásokat tehessen.  

A WHO Stratégiai Tanácsadó Csoportja (SAGE) arra a következtetésre jutott, hogy a Pfizer/BionTech cég vakcinája alkalmas a 12 éves és annál idősebb korosztály számára, a magas kockázatú csoportba tartozó 12 és 15 év közötti gyermekeknek fel lehet ajánlani ezt az oltást - jegyzik meg. A gyermekeken végzett oltási kísérletek egyelőre folyamatban vannak. A WHO frissíti ajánlásait, ha a bizonyítékok vagy az epidemiológiai helyzet miatt az oltási irányelv megváltozik.

Fontos, hogy a gyermekek továbbra is az ajánlott gyermekkori oltásokat kapják - olvasható a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON VAGY CSATLAKOZZON A CSOPORTUNKHOZ!