Vona: 5 érv, miért Karácsony Gergely lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje

A Jobbik korábbi elnöke öt érvet sorolt fel közösségi oldalán, hogy miért Karácsony Gergely lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Vona Gábor szerint:

  1. Az a nyerő, akinek megfelelő logisztikai háttere van az előválasztáson való mozgósításhoz. Ez többeknek is adott, de a főpolgármester már az önkormányzati választásokon bizonyította, hogy mögötte gyűlt össze a legerősebb network.
  2. Az a nyerő, aki már bizonyította, hogy képes győzni a Fidesz ellen. Ezt Márki-Zay Péter mellett Karácsony bizonyította eddig Tarlós ellen.
  3. Az a nyerő, aki képes egyesíteni az egész ellenzéket. A főpolgármester mögé már az első nap többen álltak, mint az összes többi jelölt mögé az elmúlt hónapokban együttvéve. Sőt, meggyőződésem, hogy Jakab Péter és Márki-Zay Péter is vissza fog lépni a javára az első forduló után.
  4. Az a nyerő, aki képes megszólítani a bizonytalanokat, esetleg jobboldaliakat is. Ehhez pedig nem elég az orbánozás, az indulat és nagyotmondási licit. Integratív személyiség és program kell. Csak egy példa: a főváros méltó módon emlékezett meg Trianonról.
  5. Az a nyerő, akinek van programja és azt be is tudja mutatni. Itt talán Dobrev Klára lehetne ellenfél, de ő meg a 2., 3., 4. pontok miatt nem rúg majd labdába. Karácsony mögött közben az ellenzéki értelmiség jelentős része felsorakozott. 

Az egykori Jobbik-vezér úgy gondolja, az előválasztáson sima Karácsony Gergely győzelem várható. 

"A feladat neheze utána jön. Meg kellene verni Orbán Viktort, vidéken is (!), majd egy alkotmányosan foglyul ejtett, erőforrásoktól megfosztott országot jól kormányozni. De ez már egy másik történet..." - zárta a bejegyzését.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!