Többen zárva tartják a vendéglátóhelyek belső tereit, hogy megelőzzék a konfliktusokat

Több Balaton környéki vendéglátóhely is zárva tartja a belső tereit, hogy megelőzze a védettségi igazolvány miatt kialakuló konfliktusokat. Gyakori ugyanis, hogy családon belül sincs mindenkinek védettségi kártyája, így a jelenleg érvényes szabályok szerint rokonok sem fogyaszthatnának együtt.

Egy gyenesdiási cukrászda tulajdonosa is úgy döntött: egyelőre nem nyitja meg az üzlet belső tereit, most csak a teraszon fogyaszthat minden vendég. Így azok is leülhetnek, akiknek nincs védettségi kártyájuk.

„Miután nem szerettünk volna olyan helyzeteket teremteni vagy olyan helyzeteknek az elszenvedői lenni, amikor esetleg kellemetlen szituációba kerülnek a vendégeink vagy akár mi vagy a dolgozóink, ezért döntöttünk úgy, hogy nem adunk teret annak, hogy bárkinek vitatkoznia kelljen vagy bizonyítania, hogy márpedig van igazolványa, csak otthon hagyta” - nyilatkozta az ATV Híradójának Kövérné Kalmár Mónika, a Móni Cukrászda tulajdonosa.

A vendégek nagyon örülnek az ötletnek, úgy vélik így sok konfliktus elkerülhető: „Nagyon örültem, mert ha bent lennénk szűk is lenne a hely, meg hát állandóan igazoltatni mindenkit az gondolom a személyzetnek is nehézkes, nekünk meg így sokkal könnyebb, hogy le lehet ülni gond nélkül a teraszon” - mondta az egyik vendég.

Van azonban olyan keszthelyi étterem, ahol a terasz és a belső tér is nyitva van. Azt mondja a tulajdonos: most már kérni sem kell a védettségi igazolványt, a vendégek automatikusan felmutatják azt. A vendéglátóhelyek tapasztalata az, hogy a vendégek fegyelmezettek, betartják a szabályokat és már a maszkhasználatra sem kell figyelmeztetni őket, amikor feállanak az asztaltól.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!